FOTO INQUAM Photos/ Octav Ganea
Ritmic Suceava

„Sunt locuri la ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă – n.r.). Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?”, a spus, luni, Marcel Vela.

Secretarul de stat Raed Arafat, prezent lângă Marcel Vela, a ţinut să precizeze că există situaţii punctuale în care nu sunt locuri la secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă. El s-a referit punctual la secţiile ATI din spitalele Covid-19.

„Când spunem că nu sunt locuri la ATI Bucureşti înseamnă că spitalele Covid la Bucureşti nu au locuri la ATI. Când Timişoara spune că nu are locuri la ATI, înseamnă că nu are locuri la ATI. Plus, una e situaţia din starea de urgenţă, una e situaţia de acum. În starea de urgenţă am avut medici detaşaţi, medici care au lucrat în alte spitale ca să sprijine structura Covid, o parte din ei s-au întors la locul de muncă. Deci există locuri dacă începem să ducem fiecare bolnav şi să-l trimitem în celălalt capăt al ţării”, a spus Arafat.

Raed Arafat a declarat vineri seara, la un post de televiziune, că în spitalele din Bucureşti pentru tratarea bolnavilor de COVID nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here