FOTO News.ro
Ritmic Suceava

Guvernul îşi doreşte creşterea pensiilor şi a alocaţiilor copiilor, însă va face acest lucru atunci când majorările se vor putea baza pe o „realitate economică”, a spus, joi, premierul Ludovic Orban. Alocaţiile ar trebui să fi mărite de la 1 august, în timp ce pensiile, din septembrie 2020.

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, la Constanţa, când vor creşte pensiile şi alocaţiilor copiilor, Ludovic Orban a răspuns că acest lucru se va întâmpla atunci când „vom adopta un act normativ”.

„Cert este că ne dorim şi creşterea alocaţiilor şi creşterea pensiilor, dar această creştere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creştere trebuie să poată să fie plătită şi să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât şi ale bugetului de pensii”, a spus Orban, fără a oferi o dată certă.

Premierul a dat avertizări că oricine ar putea creşte pensiile şi alocaţiile „pe hârtie”, dar ar duce România în incapacitate de plată sau în situaţia ca aceste sume majorate să nu mai poată fi plătite.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here