More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Încă trei elevi suceveni au obținut media 10 la Evaluarea Națională după soluționarea contestațiilor

  Inspectoratul Școlar Județean Suceava a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

  Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 75,8% (4836 de candidați). A crescut numărul candidaților cu media generală de 10, de la 19 la 22.

  La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5503 candidați (85.9%), din 6407 prezenți, iar 96 candidați au fost notați cu 10 (zece).

  La Matematică, 4394 candidați (68,8%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), din 6387 prezenți, iar 90 de candidați au obținut nota 10 (zece).

  Au fost depuse 602 contestații (401 limba și literatura română și 201 matematică). La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 316 note prin creștere și 69 note prin scădere. La această disciplină 16 note au rămas nemodificate. La disciplina matematică, soluționarea contestațiilor a modificat 101 note prin creștere și 78 note prin scădere. La această disciplină 22 note au rămas nemodificate.

  Examenul de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

  Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu (cu o pondere de 20%). Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2-6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles