More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Încă o mie de decese cauzate de coronavirus în Spania, după actualizarea datelor (INTERNAȚIONAL)

  Guvernul spaniol a revizuit vineri în creştere numărul deceselor provocate de noul coronavirus, la 28.315, după ce acest bilanţ „’îngheţase” de la începutul lunii iunie la 27.136 ca urmare a schimbării metodei de înregistrare, relatează AFP.

  Guvernul de la Madrid a schimbat această metodologie la sfârşitul lunii mai cerând regiunilor să notifice individual şi cu o dată precisă cazurile de deces şi să renunţe la practica grupării lor.

  Ca urmare a ”divergenţelor” datelor, constatate mai ales din cauza raportărilor întârziate, Ministerul spaniol al Sănătăţii a decis ca bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus să fie „îngheţat” la nivelul din 7 iunie.

  Epidemiologul-şef al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon, a recunoscut vineri că această decizie a provocat ”unele controverse” şi i-a adus guvernului acuzaţii de „dezinformare” în această ţară care este printre cele mai îndoliate de pandemie. El a susţinut însă ”necesitatea actualizării datelor tuturor cazurilor înregistrate” de la începutul epidemiei.

  Opoziţia de dreapta a acuzat guvernul condus de socialistul Pedro Sanchez că încearcă să ascundă numărul real al deceselor, remarcând plusul de circa 43.000 de decese înregistrate în Spania de la jumătatea lunii martie comparativ cu media ultimilor zece ani.

  Dar „’nu există nicio confirmare că noul coronavirus” a fost cauza acestor decese suplimentare, a replicat Fernando Simon.

  Totuşi, guvernul spaniol nu a comunicat nici până la ora actuală numărul deceselor la nivel naţional în azilele de bătrâni, decimate de COVID-19, mai ales în regiunea capitalei Madrid.

  Pe de altă parte, Fernando Simon a asigurat că în prezent epidemia este sub control în Spania, la terapie intensivă fiind 312 de pacienţi, faţă de circa 5.500 în perioada ei de vârf. Dar el a atenţionat că situaţia s-ar putea agrava odată cu deschiderea începând de duminică a frontierelor acestei ţări pentru cetăţenii europeni.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles