More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Ziua Eroilor a fost marcată exemplar la Baia: „Tinerele generații învață în acest fel să se aplece cu respect în fața jertfelor înaintașilor”

  Primăria comunei Baia a organizat, cu sprijinul primarului Maria Tomescu, o serie de festivități menite să marcheze Ziua Eroilor, în prima capitală a Moldovei.

  Invitați de seamă cât și localnici au participat la pomenirea tuturor eroilor români căzuți pentru credință, libertate, dreptate și apărarea țării, slujbe religioase de cinstire și pomenire fiind oficiate la toate bisericile din comună.

  Cei prezenți la evenimentele închinate eroilor neamului, au avut parte de emoții puternice dar și de adevărate lecții de istorie.

  Ceremonii religioase și depuneri de coroane de flori au avut loc în comuna Baia, la Monumentul Eroilor de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, biserică ctitorită de Petru Rareș, la Monumentul Eroilor din satul Bogata și la Monumentul Eroilor de la Biserica Albă.

  Invitatul special al acestor manifestări a fost Dumitru Davidel, din partea Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”.

  „Am purtat astăzi cu mândrie, costumul popular, pentru că în acest mod trăiesc mai intens spiritul și încărcătura acestei zile. Astăzi, odată cu Înălțarea Domnului  comemorăm  Ziua Eroilor care s-au sacrificat pentru țară. Și tinerele generații învață în acest fel, să se aplece cu respect în fața jertfelor înaintașilor. Comuna Baia, prima capitală a Moldovei, este un ținut plin de istorie iar oamenii acestor locuri respectă și iubesc în același timp tradițiile. Organizăm în fiecare an astfel de evenimente de comemorare, la care localnicii participă în număr mare”, a transmis Maria Tomescu, primarul comunei Baia.

  Ziua Eroilor este sărbătoarea națională pentru comemorarea eroilor, ostașilor și luptătorilor români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles