Ritmic Suceava

Locuitorii comunei Șcheia au avut parte de cântec, joc și voie bună în cadrul celei de-a XV-a ediții a Zilelor Mihoveniului, prilej cu care parcul din satul Mihoveni s-a transformat într-o adevărată sală de spectacole în aer liber, unde artiștii și publicul au cântat și au dansat, până seara târziu. Evenimentul a fost organizat de administrația locală a comunei Șcheia prin contribuția deosebită a viceprimarului Cristinel Burac și a consilierului său Dan Cristurean.

Festivalul „Flori de câmp” de la Mihoveni, organizat luni, 15 august, în ziua de mare sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, a fost prezentat de îndrăgita interpretă de muzică populară Nicoleta Cojocaru. Pe scena amplasată în parcul din localitate, a urcat Fanfara Buninți din Mihoveni, în aplauzele consătenilor.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută atât de tinere talente cât și de artiști consacrați ai acestor locuri binecuvântate de către Dumnezeu. Tinerele voci ale grupului „Dulce Glas Bucovinean” Adriana Crainiciuc, Narcis Cojocaru, Ioana Stamate și Ionela Bodale au încântat publicul prin interpretare și prezență scenică, dovedindu-și din plin talentul.

La reușita spectacolului au contribuit din plin artiști cunoscuți și îndrăgiți de toată lumea, publicul fredonând alături de Alexandru Recolciuc, Ovidiu Purdea Someș, Marius Petrică Zgâianu și Anamaria Nicoleta Popescu. Aplauze și multă apreciere au primit și Ștefan Cătălin Bocăneț, Antonia Seciuc, Viorica Duceac, Geogiana Buga, Ionuț Catargiu, Lavinia Ioana Penciuc, Mirela Ungureanu, Vasilica Maruneac și Gheorghiță Ciot.

În cadrul acestui eveniment, administrația locală a comunei Șcheia a premiat șase tineri care s-au evidențiat prin rezultatele obținute la tot felul de competiții sportive, în timpul anului școlar trecut.

„Nu pot decât să mulțumesc artiștilor care au răspuns afirmativ invitației noastre cât și publicului care a venit să-i asculte. După o pauză de doi ani din cauza pandemiei de Coronavirus, în care astfel de evenimente nu au fost posibile, ne bucurăm că putem organiza spectacole, ducând astfel mai departe tradițiile neamului nostru. Șcheienii sunt oameni energici, oameni harnici și gospodari pe care nu poți să-i ții închiși în case iar astfel de evenimente sunt vitale pentru o comunitate. Îi asigurăm pe oameni că suntem dedicați proiectelor menite să schimbe nivelul de trai în comună, nu doar pe latură culturală. Suntem alături și de sportivii noștri pe care i-am premiat astăzi și ne vom implica în proiectele unităților de învățământ din comună pentru că performanța elevilor la învățătură este foarte importantă pentru noi toți”, a precizat Cristinel Burac, viceprimarul comunei Șcheia.

Participanții la petrecerea organizată cu ocazia Zilei Mihoveniului s-au bucurat și de grătare, bere rece și multă voie bună.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here