FOTO Facebook/ Bodnar Daniel
Ritmic Suceava

Ieri, activistul de mediu Ilie Bucșă din satul Deia, comuna Frumosu, a reclamat prin 112 faptul că un camion de transport cereale ce aparține firmei SC Sifon Trans COM SRL Frumosu, societate deținută de controversatul afacerist Ilie Negură, este plin de bușteni fără acte.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a oprit vehiculu, constatând că cele reclamate se confirmă.

În sprijinul activistului Ilie Bucșă au venit și colegii lui Daniel Bodnar și Tiberiu Boșutar.

Camionul a fost sigilat, iar astăzi a fost dus la Depozitul de material lemnos Dragoșa, comuna Frumosu, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10,13 mc lemne.

Polițiștii au dispus confiscarea camionului și au întocmit un dosar penal pentru transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi fără documentele specifice de transport.

Interesant este faptul că aseară, activiștii de mediu susțineau că vehicul era condus chiar de către patronul Ilie Negură, iar astăzi la volan s-a urcat un angajat de-al acestuia, luând practic toată vina asupra lui.

Ilie Negură este un afacerist extrem de controversat, acesta fiind acuzat că taie ilegal lemne din pădurile statului, el apărând în urmă cu câțiva ani și într-un reportaj al celor de la Recorder, unde este acuzat de afaceri ilegale cu lemne.

De asemenea, în urmă cu ceva timp, Ilie Negură i-a bătut pe frații Ilie și Dumitru Bucșă pentru că îi încurcau afacerile cu lemne.

Individul are construit ilegal și un complex de căbănuțe în satul Deia, comuna Frumosu, el având un proces cu Primăria din localitate, care i-a solicitat să demoleze clădirile ridicate fără niciun fel de aprobare.

FOTO Recorder

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here