Ritmic Suceava

Emoții mari și multe zâmbete au fost ieri în Căminul Cultural din comuna Mitocu Dragomirnei, unde Primăria din localitate, în frunte cu edilul Radu Reziuc, a sărbătorit cum se cuvine Ziua Femeii. Toate doamnele și domnișoarele au primit flori la intrarea în cămin și au fost răsfățate întreaga seară.

Administrația locală a pregătit un eveniment cultural de excepție ce l-a avut ca invitat special pe Walter Ghicolescu, un interpret de muzică folk extrem de apreciat.

Cu ocazia acestui spectacol, primarul Radu Reziuc a acordat titlul de cetățean de onoare al comunei Mitocu Dragomirnei pentru trei femei de excepție din localitate, respectiv Luminița – Liliana Cozlovschi, Victoria Ioachimescu și Mihaela Lăcrămioara Andreescu.

„Astăzi (n.r. – ieri), la Căminul Cultural, la un moment aparte, la un moment sensibil, la un moment plin de emoție, un moment închinat ființei celei mai dragi, un moment închinat mamei, un moment închinat femeii, nu puteam să avem un moment doar cu muzică și poezie, de vreme ce comuna noastră are atâtea femei de seamă, de o importanță cum mai rar întâlnești. Am gândit acest moment în mai multe părți. Pe lângă partea culturală, a cântecului și a poeziei, am vrut să fim atenți ca autorități locale pentru trei doamne care într-adevăr au o reprezentanță aparte și reprezintă ceva aparte în comunitatea noastră. Trei doamne, care au rămas și vor rămâne adânc impregnate în mintea și-n inima noastră. În ședința de luni au primit vot din partea Consiliului Local pentru a primi titlul de cetățeni de onoare și ele sunt doamna Victorița Ioachimescu, doamna Mihaela Andreescu și nu în ultimul rând doamna Luminița Cozlovschi. Fiind un moment atât de sensibil, ziua de astăzi (n.r. – ieri), m-am gândit că este momentul potrivit ca aceste doamne să primească cu adevărat ceea ce merită. Și fără aceste titluri pe care noi îl acordăm astăzi, ele sunt cetățeni de onoare. Doamnelor, aprecierea de astăzi nu este a mea să știți, este a întregii comunități, este a întregii localități, este a unei localități care vă iubește și dumneavoastră simțiți lucrul acesta, este a unei localități care vă îndrăgește, vă apreciază și vă stimează, dar în același timp vă spun așa, cinstea pe care dumneavoastră ca doamne o faceți localității noastre, prin modul dumneavoastră de a fi, prin prezența dumneavoastră, să v-o întoarcă Dumnezeu toată viața cu bucurie, cu împliniri frumoase, dar nu în ultimul rând cu sănătate și cu putere de muncă”, a declarat primarul Radu Reziuc.

De asemenea, edilul din comuna Mitocu Dragomirnei a premiat trei mame din localitate, care au dat naștere la 16, respectiv câte 14 copii. Primarul Radu Reziuc a anunțat că astfel de momente vor fi organizate anual, transmițând că femeile trebuie prețuite și apreciate zilnic, nu doar de 8 martie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here