More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Putna a devenit în acest weekend capitala folk-ului românesc. Festivalul Național de Muzică Folk „Ridică-te Ștefane” a adunat iubitori ai acestui gen de muzică din toate colțurile țării: „Acest festival va fi unul de referință pentru folk-ul românesc”

  În acest sfârșit de săptămână, Putna lui Ștefan cel Mare s-a transformat într-o adevărată capitală a folk-ului românesc, datorită unui eveniment extraordinar organizat de Primăria comunei Putna, condusă de edilul Gheorghe Coroamă.

  Într-un cadru idilic, în parcul amenajat lângă chilia lui Daniil Sihastru, și în vecinătatea Mănăstirii, sâmbătă seara a debutat la Putna, cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk „Ridică-te Ștefan!”.

  După două ediții organizate înainte de pandemia de Coronavirus, în Căminul Cultural din Putna, această ediție a reunit nume importante de artiști, iar publicul foarte numeros a fredonat versurile cu încărcătură patriotică, răsunând pădurea din jurul scenei.

  Pentru a crea o atmosferă cât mai apropiată de concertele Folk de altădată, iar spectatorii să rămână cu amintiri de neuitat, primăria a așezat în fața scenei, zeci de baloți de paie, unde cei veniți la Festival s-au putut așeza, servind drept scaune. Nu au lipsit nici grătarele încinse și nici berea rece.

  După cum însuși primarul Gheorghe Coroamă a menționat, festivalul s-a bucurat de o prezență numeroasă, venind foarte multă lume, iubitori de muzică folk, din toate colțurile țării, ceea ce a dus și la un grad mare de ocupare a pensiunilor din zonă, acesta promițând că va organiza acest festival an de an, dorind să devină un eveniment de referință la nivel național, stabilind deja data pentru următoarea ediție și anume în ultimul weekend din luna august.

  „Ne bucurăm că reușim să organizăm o nouă ediție a acestui festival, nu este la prima ediție. Evenimente cu muzică folk sunt o tradiție aici la Putna, de vreo 10 ani organizăm evenimente de acest gen. «Ridică-te Ștefane» este la cea de-a treia ediție. De data aceasta îl organizăm într-un loc inedit, în aer liber, într-un loc frumos cu o mare încărcătură și ne bucurăm cu publicul a răspuns prezent, că sunt foarte multe persoane venite din toată țara. Sunt convins că acest festival va fi unul de referință pentru folk-ul românesc. Ne bucurăm că la Putna putem organiza acest festival «Ridică-te Ștefane»”, a declarat Gheorghe Coroamă, primarul comunei Putna.

  Toți cei prezenți s-au arătat încântați că cineva s-a gândit și la iubitorii de folk și a organizat un eveniment atât de deosebit, într-un loc plin de încărcătură istorică și spirituală, acest fiind pe deplin meritul primarului Gheorghe Coroamă.

  Edilul comunei Putna s-a dovedit și cu acest prilej, un bun organizator, atent la detalii, atât publicul cât și artiștii menținând că se vor întoarce cu mare drag pe aceste meleaguri, unde au găsit oameni gospodari și foarte primitori.

  Putna va răsuna de muzică Folk și astăzi, când, începând cu orele 19.00, se va derula a doua zi de festival. Pe scena amplasată în acel peisaj de poveste din Parcul de lângă Chilia lui Daniile Sihastru au cântat și au încântat publicul Andrei Păunescu, Ștefania Iacob, Florin Săsărman, Valentin Moldovan, Vanghele Gogu, Cristian Buică, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa, Mihai Napu, seara de duminică urmând să se încheie cu trupa „Fără Zahăr”.

  Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a urcat pe scenă împreună cu soția Maria și cu fiica lor Adriana, cea mică dovedind că a moștenit talent, cu carul, de la bunicul său, fiind aplaudată îndelung de către public.

  Spectacolele au fost prezentate de poetul humorean Sorin Poclitaru.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles