More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Producătorii locali din Mălini vor avea o piață agroalimentară modernă, la standarde europene, unde își vor putea comercializa produsele

  Comuna Mălini se află într-un proces continuu de dezvoltare și de modernizare astfel încât nivelul de trai al cetățenilor să fie unul cât mai ridicat și la standarde moderne, datorită unei colaborări exemplare între administrația locală condusă de edilul Petru Nistor și localnici.

  Astfel, în anul 2022, s-au finalizat câteva proiecte care au luat ființă în urma solicitărilor venite din partea cetățenilor, echipa din cadrul Primăriei comunei Mălini dovedind de-a lungul timpului că știe să găsească soluții la problemele locuitorilor, iar bugetul local este folosit cu generozitate pentru dezvoltare și implicit pentru ridicarea nivelului de trai al oamenilor din Mălini.

  În zilele următoare va fi dată în folosință noua Piață agroalimentară Mălini, ca urmare a solicitării venite din partea micilor fermieri din comună care au ca scop principal activități precum agricultura sau creșterea animalelor și care nu aveau un punct comun de desfacere pentru a putea vinde produsele din gospodăriile proprii.

  Lucrările au început în primăvara acestui an și în câteva zile vor fi finalizate. Proiectul a fost finanțat exclusiv din bugetul local al comunei. Administraţia publică locală a comunei Mălini a vrut de mult timp să vină în sprijinul comercianţilor de produse alimentare din zonă şi să înfiinţeze o piaţă agroalimentară la standarde europene, locație care va ridica standardele de viață ale locuitorilor din zonă, atât ale comercianților cât și ale cumpărătorilor.

  În acest sens, primarul Petru Nistor a realizat un proiect foarte bine pus la punct și în curând comercianții își vor putea scoate produsele proprii, la vânzare, în condiții dintre cele mai bune.

  Piaţa care a existat cândva în Mălini și-a restrâns de ani buni activitatea fiindcă nu corespundea din punct de vedere al condiţiilor ce trebuie respectate. Se mai adună comercianții de animale și cereale în zilele de sâmbătă, după cum povestesc oamenii din zonă. Aşa se face că producătorii din comună nu au unde să-şi vândă marfa. Situaţia este cu atât mai delicată cu cât turiştii care frecventează zona pe perioada concediilor sunt din ce în ce mai interesaţi de produsele tradiţionale.

  Piaţa care va deveni funcțională în curând, va satisface pe deplin cerinţele cumpărătorilor, dar şi standardele impuse de Uniunea Europeană. Piaţa va fi una permanentă, așa încât turiştii din staţiune vor avea posibilitatea de a cumpăra în fiecare zi ouă proaspete, slănină, dar şi produse lactate.

  Un alt proiect important aflat în derulare în comuna Mălini, stațiune turistică de interes local, este extinderea sistemului de apă și canal, venind astfel, atât în sprijinul gospodăriilor cât și al pensiunilor turistice din zonă care nu erau încă racordate la acest sistem, fiind nevoie de condiții dintre cele mai bune pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști. 

  „Se lucrează la extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, deoarece anul acesta ne-am confruntat cu o secetă severă care a afectat atât calitatea vieții umane, a animalelor, dar și culturile agricole, tot mai mulți cetățeni au solicitat ca rețeaua de apă potabilă și canalizare să fie extinsă pentru a se putea racorda cât mai multe persoane. În cursul anului 2022 au fost executate și finalizate lucrările pentru 2.400 de metri liniari de rețea de apă potabilă și 1.000 de metri liniari de canalizare”, a precizat Petru Nistor, edilul comunei Mălini.

  Pentru că o societate sănătoasă va contribui la dezvoltarea zonei, administrația locală continuă să dezvolte infrastructura medicală din comună, în prezent lucrându-se de zor la schimbarea acoperișului la dispensarul uman.

  De asemenea, până la sfârșitul anului 2022 se va asfalta strada La Boboc în lungime de 815 metri, se vor face investiții la terenurile de sport de la școlile din comună și se va stabili ce proiecte se pot demara în anul următor.

  Reamintim că în urmă cu puțin timp, comuna Mălini a primit finanțare pentru două proiecte privind modernizarea a 17 străzi comunale și a unui pod prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, proiecte care urmează să fie scoase la licitație în cursul anului 2022. Acestea vor putea fi implementate doar cu cofinanțare din partea UAT Mălini, iar cofinanțarea va implică accesarea unui credit pe termen lung.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles