Ritmic Suceava

În perioada următoare va avea loc recepția lucrărilor derulate la noul sediu al Primăriei Ipotești, lucrări începute anul trecut, urmând ca în aproximativ două luni, administrația locală a comunei Ipotești, condusă de primarul Dumitru Gulei, să se mute în casă nouă. Lucrările sunt finalizate aproape în proporție de 100%, atât în interior cât și în exterior, unde s-a amenajat o parcare generoasă pentru personal și pentru cetățenii care se vor adresa instituției. 

Prin noul proiect, s-a extins suprafața cu aproximativ 300 de metri pătrați, s-a amenajat o sală modernă și utilată cu aparatură de ultimă generație, pentru ședințele Consiliului Local. Fiecare departament al instituției își va desfășura activitatea în birouri separate. S-a  realizat și o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, noi trotuare de protecție pe întreg perimetrul construcției, precum și noi instalații electrice, sanitare și termice.

„Mai este puțin de lucru afară. Pentru că în spatele primăriei am avut o magazie pe care am dărâmat-o, am făcut două proiecte separate pentru clădirea propriu-zisă și pentru parcare, iar acum urmează să facem la ambele, recepția”, a declarat Dumitru Gulei, primarul comunei Ipotești.

Administrația locală continuă procesul de dezvoltare și modernizare, iar infrastructura rutieră constituie o prioritate pentru edilul Dumitru Gulei. Prin cadrul Programului Național „Anghel Saligny”, comuna Ipotești a obținut finanțare în valoare de 8 milioane de lei, acești bani urmând să fie folosiți pentru asfaltarea străzilor Pinilor, Salcâmilor, Stejarului, Libertății și Luceafărului. În perioada următoare va fi organizată licitația, iar primăvara aceasta vor demara lucrările, care se estimează că vor fi finalizate până la finele anului.

Primăria Ipotești va asfalta cu bani de la bugetul local strada Petru Rareș până la drumul european E 85, care va avea o lățime totală de 7 metri. Valoarea acestor lucrări va fi de 3 milioane de lei. Un alt proiect cu fonduri guvernamentale, de această dată prin Compania Națională de Investiții, în comuna Ipotești se vor moderniza străzile Crângului și Lucian Costin în satul Lisaura, strada Dumbrăvii în satul Tișăuți iar în Ipotești se va asfalta strada Ciprian Porumbescu.

„Am semnat proiectul de finanțare prin Anghel Saligny pentru asfaltarea a cinci străzi din cartierul nou din Ipotești. Este vorba despre străzile Pinilor, Salcâmilor, Stejarului, Libertății și Luceafărului. Aștept acum să semnez un proiect de finanțare prin PNRR pentru rețea de apă și canal. Avem multă treabă și ne bucurăm că lucrurile se schimbă la Ipotești. Toate aceste proiecte cu fonduri guvernamentale sunt pentru noi reale oportunități de dezvoltare”, a declarat Dumitru Gulei, primarul comunei Ipotești.

Cu bani de la bugetul propriu, administrația locală a acestei comune va moderniza și extinde Căminul Cultural și va ridica o nouă sală de sport. Căminul Cultural din Ipotești a fost construit în urmă cu aproximativ 60 de ani și are nevoie de ample lucrări de reabilitare și extindere.

„Vom extinde suprafața actuală cu aproximativ 500 de metri pătrați. În prezent suntem în faza de licitație pentru atribuirea lucrărilor, valoarea proiectului fiind de peste 1,5 milioane de lei, bani care provin din fondurile proprii ale Primăriei. Sperăm ca până la debutul sezonului rece 2023-2024, aceste lucrări să fie finalizate”, a completat edilul Dumitru Gulei.  

Noua sala de sport din satul Ipotești va fi ridicată în apropierea actualei săli iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 900.000 de lei.

„Așteptăm finalizarea licitației și începerea lucrărilor. Noua sală va avea 240 de metri pătrați și va avea ca destinație principală sporturile de contact cum ar fi judo și lupte. Și acest proiect va fi implementat cu fonduri de la bugetul propriu”, a încheiat Dumitru Gulei, primarul comunei Ipotești.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here