Ritmic Suceava

O postare populară pe Twitter arată că vameșii români ar fi imprimat cu o ștampilă specială pe pașaportul unui cetățean rus celebrul mesaj „Navă de război rusă: Du-te dracului!”.

Concluzia unui portal de știri ucrainean a pornit de la o postare a cetățeanului rus pe Facebook.

Cetățeanul rus, pe nume Igor Zabotin, a încercat să treacă din Ucraina în România pe data de 15 august. Potrivit profilului de Facebook, acesta locuiește în Kiev din 2015 și are permis de ședere permanentă în Ucraina.

„M-au trimis înapoi, sunt refuzat în România. Polițiștii de frontieră au pus ștampila.

Revin la Kiev; nu știu dacă să fiu fericit sau trist. Ambele rezultate îmi displac. Mi-e greu să rămân în continuare și nici n-am vrut să plec”, a scris Zabotin, arătând poza cu pașaportul ștampilat cu mesajul „Navă de război rusă: Du-te dracului!”.

În baza acestei postări, portalul de știri ucrainean a redactat următoarea postare pe Twitter:

„1. Un rus încearcă să intre în România.

2. Se alege cu pașaportul ștampilat cu mesajul „Navă de război rusă: du-te dracu’!” de către polițiștii de frontieră.

3. I se interzice intrarea și este urcat într-un avion înapoi acasă.

România nu joacă”.

În realitate, mesajul i-a fost ștampilat de către vameșii ucraineni, iar bărbatul a încercat să treacă granița cu mașina personală, cu care de altfel s-a și întors la Kiev, nu cu avionul.

Evenimentul s-a petrecut la punctul de trecere al frontierei Porubne – Siret. În prima fază, vameșii ucraineni l-au lăsat să treacă, la punctul din Porubne. Ajuns la Siret, cetățeanul rus a fost trimis înapoi de către polițiștii de frontieră români, cel mai probabil din cauza lipsei vizei pe pașaport.

Întors în vama Porubne, cetățeanul rus a înmânat din nou pașaportul polițiștilor ucraineni, care i-au aplicat ștampila specială și i-au indicat să se întoarcă la Kiev.

Sursa: Ziare.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here