More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Incendiu izbucnit la stația de sortare a deșeurilor deținută de Servicii Comunale la Rădăuți. Garda de Mediu a aplicat o amendă de 15.000 de lei

  Noaptea trecută, în jurul orei 01.20, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Satu Mare și Milișăuți, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de sortare a deșeurilor deținută de SC Servicii Comunale SA în municipiul Rădăuți.

  La sosirea echipajelor, ardeau in interiorul halei utilaje si alte bunuri, precum si deșeuri reciclabile, cu pericol de propagare la deșeurile depozitate în apropierea halei dar și la un rezervor de biogaz.

  Au ars bunuri aflate în interiorul halei (volă, două tractoare și alte utilaje) și deșeuri reciclabile pe o suprafață de aproximativ 450 de metri pătrați.

  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

  Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost stins la ora 04.40.

  Astăzi, Garda de Mediu Suceava a efectuat un control la această stație de sortare, aplicând o amendă de 15.000 de lei.

  „Astăzi, 26.08.2022, în jurul orelor 01.30, s-a produs un incendiu la Stația de sortare și prelucrare mecanică a deșeurilor din municipiul Rădăuți, strada Scruntari, fn (administrată prin SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuți), în urma căruia au ars integral și au devenit nefuncționale utilajele și dotările specifice sortării deșeurilor reciclabile. Conform constatărilor I.S.U. Suceava – Detașamentul de Pompieri Rădăuți, sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic al curentului electric (conductor electric defect), I.S.U. intervenind pentru stingerea incendiului cu 2 autospeciale, (incendiul a fost lichidat in jurul orelor 04.30). Incendiul a afectat și un volum de circa 40 – 45 mc (circa 5 tone) deșeuri reciclabile, stocate pentru a fi sortate, la momentul verificărilor în teren de către comisarii Gărzii de Mediu Suceava constatându-se că un volum de circa 100 mc deșeuri reciclabile au fost neafectate/salvate de la incendiu prin mutarea pe un amplasament învecinat, iar reprezentanții SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuți și ROTMAC-ECO S.R.L. Marginea lucrau la salubrizarea zonei și sortarea deșeurilor ce au devenit neconforme în urma utilizării apei pentru stingerea incendiului. Întrucât Stația de sortare Rădăuți a devenit nefuncțională prin afectarea în proporție de 100% a utilajelor/dotărilor ce deserveau activitățile specifice de sortare și prelucrare mecanică a deșeurilor reciclabile, în sarcina operatorului SERVICII COMUNALE S.A. s-a impus adoptarea unei soluții în regim de urgență pentru gestionarea deșeurilor generate de pe teritoriul municipiului Rădăuți, până la remedierea/repunerea în funcțiune a Stației de sortare Rădăuți. Totodată, operatorul SERVICII COMUNALE S.A. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, în baza prevederilor Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles