More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Expoziția itinerantă „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal” a fost lansată pe pietonalul din fața Palatului Administrativ din Suceava

  Astăzi, 27 martie 2023, pe pietonalul din fața Palatului Administrativ din Suceava a fost lansată expoziția „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”.

  Gazdele vernisajului au fost Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, și Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei.

  Expoziția conține panouri cu informații, mărturii și evocări despre diverse momente din viața lui Ciprian Porumbescu, cum ar fi copilăria și primii ani de școală la Ilișești, perioada în care a fost elev la Suceava, „Academia” de lăutari de la Stupca, Serbarea de la Putna din 1871, perioada în care a fost student la Cernăuți, societatea „Arboroasa” și închisoarea habsburgică, Berta – marea iubire neîmplinită a compozitorului, perioada de studenție de la Viena, cea în care a fost profesor de muzică la Brașov și premiera Operetei „Crai Nou”.

  Colecția de panouri va fi expusă în acest an, Anul Ciprian Porumbescu, la Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Brașov, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Banatului și Muzeul Regional Cernăuți.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles