Om cu viziune de dezvoltare, Dănuț Candrea, primarul comunei Dorna Candrenilor, își dorește să dezvolte și mai mult zona, iar în acest sens și-a propus să redeschidă stațiunea balneoclimaterică Dorna Candrenilor, prin amenajarea unui complex turistic, unde cei care îi vor trece pragul să se bucure de beneficiile apei termale terapeutice din zonă.
„În anul 1898, Dorna Candrenilor a fost declarată stațiune balneoclimaterică de rangul II în Europa, iar de-a lungul timpului a reprezentat o atracție pentru toți cei care au înțeles beneficiile acestei zone în care ne aflăm și noi astăzi. Istoria ne arată că Dorna Candrenilor era preferată inclusiv de evrei și nemți, care veneau frecvent pentru a se trata aici. Am demarat deja procedurile pentru redeschiderea stațiunii, iar proiectul va fi amplasat pe temeliile fostului internat și liceu din comună. În acest sens, am cerut Ministerului permiterea trecerii acestor temelii în proprietatea comunei. De asemenea, către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale am trimis o solicitare pentru obținerea licenței de explorare a apelor minerale. Sunt ape minerale cu proprietăți terapeutice, unde nemții și evreii obișnuiau să vină pentru tratament. Am reușit să intru în posesia unor fotografii din acea perioadă, noi pierzând toată arhiva într-un incendiu și vreau să redau acest loc oamenilor. Investim pentru sănătatea locuitorilor din comună, care se pot bucura de toate acestea la ei acasă”, a povestit primarul Dănuț Candrea.
Primar gospodar, acesta vrea să readucă strălucirea comunei din acea perioadă, când era foarte căutată de turiștii străini, Dorna Candrenilor urmând să redevină o destinație turistică importantă atât la nivel național, cât și internațional.
„Vom realiza acest complex pentru sănătatea și recuperarea oamenilor. Activitatea va fi organizată pe trei niveluri. Vom amenaja piscine cu ape termale terapeutice, băi de nămol cu saune, iar în ultima zonă va fi amenajat un spațiu cu plajă și sezlonguri. Alături vrem să ridicăm în perioada următoare, un spital de recuperare pentru bolnavii cronici. Știm că toată lumea se confruntă cu o lipsă de cadre medicale dar noi suntem optimiști că vom găsi medici care să vină să trateze pacienții la Dorna Candrenilor”, a completat primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.
Menționăm că localitatea a primit statutul de stațiune turistică de interes local, încă din luna martie 2018 și beneficiază de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale, ceea ce va constitui un avantaj important pentru primarul Dănuț Candrea în implementarea acestui proiect important pentru comună.
Chiar dacă costurile acestuia sunt ridicate, edilul a precizat că redeschiderea stațiunii balneoclimaterice Dorna Candrenilor se va face cu finanțare de la bugetul local, sănătatea locuitorilor comunei fiind pe primul plan.
Statutul de stațiune turistică și acest complex de tratament cu ape termale vor constitui avantaje pentru investitorii din domeniul turismului care vor putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, iar prin realizarea acestor proiecte, localitatea se va dezvolta și mai mult din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă.