Ritmic Suceava

Un Computer Tomograf de ultimă generație a fost montat în noua Policlinică de la Dumbrăveni și urmează să fie dat în folosință în curând. Aparatura modernă, calitatea recunoscută a investigațiilor imagistice și echipa medicală, va poziționa Centrul Medical din această comună, drept un furnizor de servicii medicale preferat pentru pacienții din zonă, cât și pentru medicii suceveni.

Centrul dispune de un echipament CT performant, ce va aduce numeroase avantaje de diagnostic imagistic atât pacienților, cât și medicilor clinicieni. Toate acestea au devenit certitudine, datorită implicării fără echivoc a primarului Ioan Pavăl, un om pentru oameni, cu dragoste pentru ceea ce face și cu credință în Dumnezeu.

Un diagnostic corect presupune de multe ori realizarea unor investigaţii suplimentare față de cunoscutele analize sanguine, ecografii sau radiografii. Una dintre investigațiile ultramoderne este Tomografia Computerizată (CT), este mai ieftină pentru pacient, mai rapidă şi mai uşor de tolerat, furnizează imagini ale oricărei părţi a corpului uman, „din cap până în tălpi” și în curând va fi la îndemâna pacienților din Dumbrăveni, chiar la ei acasă.

Edilul comunei Dumbrăveni a muncit mult pentru a vedea că acest proiect, foarte important pentru întreaga comunitate din comună, cât și din zonele limitrofe, este finalizat. Valoarea proiectului a fost de 1,7 milioane de euro, iar banii necesari au provenit de la Ministerul Dezvoltării, proiectul derulându-se prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Din acești bani, aproape 500.000 de euro au acoperit costurile clădirii propriu – zise, iar diferența de 1,2 milioane de euro a fost cheltuită pentru dotarea secțiilor de Chirurgie, Medicină Internă, ORL, Cardiologie, Terapie Intensivă. Centrul Medical va funcționa în regim policlinică, pentru investigații, iar secția de Chirurgie se va ocupa de cazurile ce necesită spitalizare de zi, în proiect fiind prevăzute și două paturi pentru Terapie Intensivă, unde urmează să se refacă pacienții supuși acestor intervenții chirurgicale.

„Este unul dintre cele mai importante proiecte pentru comunitate şi sunt extrem de bucuros că am reuşit să ridicăm această clădire, să achiziționăm aparatura necesară desfășurării unui act medical în cele mai bune condiții. Policlinica va completa ceea ce am gândit noi pe linie medicală, alături de spitalul care funcţionează de ani buni şi pe care am reuşit să-l reabilităm. Noua Policlinică este o clădire cu patru niveluri, parter și trei etaje, unde își vor desfășura activitatea 23 de medici din aproape zece specialități. Am achiziționat deja un Computer Tomograf ultraperformant și un ecograf Doppler de ultimă generație pentru secția de Cardiologie și aparatură performantă pentru secția ORL. Avem amenajate și două paturi de Terapie Intensivă. Acestea vor beneficia de tot ceea ce este necesar într-o secția ATI, pentru monitorizarea pacientului”, a declarat primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl.

Pentru că sportul menține sănătatea, iar înotul are o mulțime de beneficii pentru întreg organismul, edilul Ioan Pavăl a reușit să obțină finanțare pentru un bazin didactic școlar care va aduce o serie de beneficii importante pentru locuitorii comunei, printre care menținerea stării de sănătate, evoluția corectă și armonioasă a organismului, dezvoltarea aptitudinilor psihomotorice, formarea obișnuințelor de exersare independentă a exercițiilor de educație fizică. Proiectul a fost implementat prin Compania Națională de Investiții, locuitorii comunei având acum o posibilitate în plus de petrecere a timpului liber, întru-un mod pe cât de plăcut, pe atât de sănătos, deoarece înotul are multiple beneficii asupra organismului, atât la nivel fizic, dar și la nivel psihic. De aceea, specialiștii îl recomandă atât copiilor, cât și adulților, fie ca metodă de relaxare, fie ca o bună modalitate de a face mișcare. Valoarea lucrărilor este de aproape 10 milioane de lei.

Chiar dacă locuitorii acestei comune beneficiază de cele mai bune condiții de trai, primarul Ioan Pavăl are în continuare o listă lungă pe proiecte ce urmează a fi implementate în viitorul apropiat. Omul faptelor, edilul de la Dumbrăveni nu vorbește prea mult despre ceea ce intenționează să facă, dar după cum reiese din datele făcute publice din Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”, administrația locală a acestei comune a obținut finanțare în valoare de 16 milioane pentru asfaltarea drumurilor din localitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here