Ritmic Suceava

În această seară, începând cu ora 20.30, pe străzile din municipiul Suceava a avut loc parada cu făclii organizată cu ocazia Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”. Punctul de plecare a fost cartierul Obcini, de unde alaiul de cavaleri și domnițe s-a îndreptat către bulevardul George Enescu, strada Universității, bulevardul principal și apoi către Cetatea de Scaun a Sucevei.

„În acest an, avem patru trupe venite din străinătate, este vorba despre două trupe din Turcia și două trupe din Bulgaria. Sigur, avem și din România. Numărul de cai este, de asemenea, mult mai mare decât la ultima ediție, practic, mai bine de dublu. Și nu în ultimul rând, cred că pandemia a făcut necesară această paradă, această manifestare. Ați văzut pe străzi foarte, foarte multă lume. Le mulțumim foarte mult, asta înseamnă că Suceava are nevoie de acest eveniment, asta înseamnă că Suceava gustă Festivalul Medieval”, a declarat Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava, a revenit cu cea de-a XIV-a ediţie.

Atmosfera medievală o veți trăi la Cetatea de Scaun a Sucevei până duminică, 14 august 2022.

Cei care vor păși pragul cetății, vor fi întâmpinați de peste 400 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova cu: dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe, toate la Festivalul Medieval Suceava 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here