Ritmic Suceava

Astăzi, în centrul municipiului Suceava a avut loc un ceremonial religios și militar prin care s-a marcat aniversarea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cu această ocazie au fost depuse coroane și flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Aleea Unioniștilor.

La această activitate au fost prezenți, alături de zecile de suceveni, Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, subprefectul Cristian Șologon și Teodora Munteanu, viceprimarul municipiului Suceava.

„Astăzi când România și întregul glob trece printr-o perioadă rar întâlnită de provocări, unitatea noastră a tuturor devine esențială. Unitate și bună înțelegere între fiecare dintre noi. Noi cu vecinii noștri acolo unde suntem, noi cu vecinii noștri ca județ, noi ca țară cu vecinii noștri. Cu atât mai mult este importantă unirea și unitatea între noi, aici acasă. În acest an, Anul Ciprian Porumbescu referirile pe care vreau să le subliniez se referă la unirea prin cultură. Este de dorit ca începând din acest an să vorbim mai mult despre Ciprian Porumbescu și hai să dăm mână cu mână pentru a îndeplini ultima dorință a celui care a fost un mare compozitor și un mare român. Spunea Ciprian Porumbescu, cu vorbele sale pe care trebuie să le luăm ca o ultimă dorință, <<nu lăsați muzica mea să moară>>. Hai să dăm mână cu mână ca fiecare dintre noi să dăm mesajele de unitate, o unitate de care este nevoie tot mai mult în această perioadă. Hai să dăm mână cu mână și să avem puterea de a accepta proiectele celorlalți, pentru a nu mai fi în situația prin care am trecut chiar cu legiferarea acestui proiect prin care anul 2023 a fost declarat Anul Ciprian Porumbescu, când confrați de-ai noștri din județ aflați în Parlamentul României s-au opus acestui proiect. Hai să dăm mână cu mână, toți, indiferent de apartenență politică, indiferent de opțiuni și de viziuni, pentru că unitatea este esențială în special în aceste momente, în aceste perioade de grea încercare. La mulți ani, România! La mulți ani și sănătate tuturor românilor!”, a declarat Niculai Barbă.

Deputatul Ioan Balan a îndemnat la solidaritate și le-a urat românilor „La mulți ani!”.

„Unirea Principatelor a fost momentul în care românii au arătat că pot da dovadă de solidaritate și că își pot pune toate forțele la comun, pentru realizarea unui important obiectiv național. Împreună, avem obligația de a onora memoria înaintașilor care au făcut unirea din 1859, prin conlucrarea pentru îndeplinirea obiectivelor de țară ale României de azi. La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor, de ziua Unirii Principatelor!”, a transmis deputatul Ioan Balan.

La final, sucevenii s-au strâns într-o Horă a Unirii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here