FOTO Ogcnice
Ritmic Suceava

Flavius Daniliuc, fiul unor emigranți din Suceava, a lăsat o impresie excelentă la tineretul lui Bayern, iar Nice a anunțat azi oficial transferul fotbalistului cu origini în România, de doar 19 ani, în care își pune mari speranțe.

Fundașul a semnat primul contract ca profesionist și are șanse mari să debuteze în sezonul viitor din Ligue 1, în condițiile în care Franța a oprit deja campionatul, iar PSG a luat titlul.

Daniliuc, care poate juca pentru naționala României, a trecut cu bine de vizita medicală, iar Nice l-a prezentat pe acesta ca pe o veritabilă vedetă, după ce fotbalistul a făcut și testele pentru COVID-19.

„Daniliuc a fost un stâlp la Bayern Munchen, acolo unde a ajuns la 14 ani, de la Real Madrid. Acest fundaș central dotat cu mari calități atletice (1,88 m), a evoluat în special la echipe U19, unde a fost căpitan. El are și patru meciuri pentru echipa de rezerve a lui Bayern, în sezonul trecut”, scrie site-ul lui Nice, despre Daniliuc, care a bifat câteva apariții pentru reprezentativele de juniori ale Austriei.

„Obișnuit să joace în Youth League, Daniliuc a ales Nice, convins fiind de proiectul nostru”, este mesajul francezilor, care subliniază că Flavius este un fotbalist promițător, care a fost urmărit de mai multe sezoane.

Flavius Daniliuc este un fundaș austriac născut la Viena din părinți români. Copilăria acestuia a fost însă una grea: „M-am născut cu o gaură de 9 milimetri în ventricul. Eram în pericol de a mă sufoca şi mama mă supraveghea. La doi ani am fost operat pe inima. Când am crescut, doctorii mi-au interzis să joc fotbal toamna şi iarna. Aveam un sistem imunitar fragil, iar o pneumonie putea să-mi fie fatală. Tata s-a întâlnit însă întâmplător cu un cunoscut, care i-a recomandat un produs naturist. După jumătate de an, s-a produs minunea: eram complet sănătos”, a povestit Flavius Daniliuc, în urmă cu câţiva ani.

Sursa: Prosport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here