Ritmic Suceava

Astăzi la Câmpulung Moldovenesc debutează a XXVI-a ediție a Festivalului Sporturilor de Iarnă, eveniment așteptat cu nerăbdare de câmpulungeni de toate vârstele. Emoțiile participanților dar și a spectatorilor vor fi cu siguranță la cote maxime deoarece acest festival revine după o pauză de 25 de ani, acest lucru fiind posibil datorită unui om inimos, profesorul Valeriu Atomei, care s-a bucurat de sprijinul administrației locale a municipiului Câmpulung Moldovenesc, condusă de primarul Mihăiță Negură. 

Copiii participanți vor concura în cele trei zile de festival la probele de sanie, de schi dar și de interpretare muzicală, evenimentul urmând să se încheie sâmbătă, 18 februarie.

„Sporturile de iarnă vor reveni la Câmpulung Moldovenesc! Începând cu anul 1972, domnul Gheorghe Bratu, profesor de educație fizică  la Școala Generală nr. 4, actualmente «Teodor V. Ștefanelli», a organizat Festivalul Sporturilor de Iarnă și Feerie pe luciul gheții timp de 25 de ani. După 25 de ani de tăcere, în perioada 16 – 18 februarie 2023, Festivalul Sporturilor de Iarnă va renaște, readucându-ne spiritul acelor ani în care aceste activități în aer liber ocupau un loc important în viața câmpulungenilor”, a declarat Mihăiță Negură, edilul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Organizatorul acestui eveniment deosebit recunoaște că nimic nu ar fi fost posibil fără susținerea Primăriei Câmpulung Moldovenesc, care s-a implicat fără nicio ezitare.

„Festivalul a debutat în 1972, la inițiativa domnului Bratu, profesor de educație fizică  la Școala Generală nr. 4, actualmente «Teodor V. Ștefanelli», care a pus la cale proiectul în 1971 și l-a materializat un an mai târziu. În anul 1997, când a avut loc ediția jubiliară a XXV-a, domnul Bratu s-a pensionat și s-a retras și din păcate s-a oprit și acest festival. Eu am venit din postura omului de dinafară, dar mi-a plăcut foarte mult ceea ce se întâmpla la acest festival și m-am gândit că acest festival trebuie reluat. Zis și făcut! Am întocmit un proiect care a fost îmbrățișat la prima citire de domnul primar, care cândva a fost printre participanții la Festivalul Sporturilor de Iarnă. Atât domnul primar cât și domnul viceprimar au fost buni patinatori și au amintiri dragi legate de acest festival. M-am bucurat când am văzut că prin proiectul meu le-am trezit amintiri frumoase și acest fapt i-a determinat să susțină necondiționat proiectul. Festivalul este organizat de Școala gimnazială Teodor Ștefanelli, fostă generală nr.4, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc”, a menționat profesorul Valeriu Atomei.

Organizatorii evenimentului au dorit ca festivitatea de deschidere să aibă loc pe patine, o adevărată feerie a gheții cu patinatori purtând tricolorul, dar condițiile meteorologice i-au determinat să schimbe puțin programul. Astfel, în acest an, va avea loc în premieră, în cadrul acestui festival, o probă de interpretare de cântece de iarnă și cântece de munte.

„Ne-am gândit că nu toți copiii merg cu sania sau cu schiurile și din acest motiv am introdus în premieră, interpretarea de cântece de iarnă și de munte, dând astfel festivalului și o latură artistică. În același timp, suntem convinși că dintre cei care vor cânta, se vor urca și sâmbătă pe sănii. Cu siguranță vom vedea numai fețe îmbujorate și vesele”, a completat profesorul Valeriu Atomei.

La a XXVI-a ediție a Festivalului Sporturilor de Iarnă de la Câmpulung Moldovenesc vor participa elevi de la șase școli gimnaziale din județ, numărul concurenților fiind de peste 200 de copii.

„Vor participa elevi de la Școala Gimnazială din Râșca, de la Școala din Fundu Moldovei, de la unitatea de învățământ gimnazial din Sadova, plus elevi de la cele trei școli gimnaziale din Câmpulung Moldovenesc. După listele pe care le am, așteptăm peste 200 de copii care vor participa la cele trei secțiuni”, a mai adăugat profesorul Valeriu Atomei.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 18 februarie, în locul unde s-a desfășurat festivalul acum 25 de ani, pe vechea Pârtie Runc de pe dealul Runc. Toți copiii vor primi diplome de participare, medalii personalizate cu sigla Festivalului cât și pachete cu dulciuri.

„Pentru că este prima ediție după o pauză atât de lungă, am decis să nu acordăm premii care să stabilească o ierarhie. Vrem să fie o activitate pentru mișcare și socializare a copiilor și din acest motiv toți vor fi declarați câștigători iar premiile vor fi identice. Cu sprijinul unui sponsor generos, copiii vor sărbători în final participarea la acest festival, cu o pizza și multă voie bună”, a încheiat profesorul Valeriu Atomei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here