More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Elevii din clasele 0 – IV, a VIII – a şi a XII – a ar urma să fie prezenţi zilnic la şcoală (POLITICĂ)

  Autorităţile din sănătate recomandă ca elevii din anii terminali şi cei din ciclul primar să vină zilnic la şcoală , iar restul să înveţe 50% online şi 50% cu prezenţă fizică la şcoală, relatează Edupedu.ro.

  „INSP-ul recomandă, în special pentru şcolarii din clasele 0-4, pentru cei din clasa a VIII-a şi clasa a XII-a, aşa cum a fost şi anul acesta, să fie favorizaţi în acest proces şi, dacă este posibil, să fie prezenţi zilnic la şcoală”, a declarat la protv dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii (CNEPSS) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

  Alexandra Cucu a mai subliniat că, în contextul în care copiii din ciclul primar şi cei din anii terminali, clasele a VIII-a şi a XII-a vin zilnic la şcoală, iar „ceilalţi vin jumătate din timpul normal de lucru, este posibil ca în unele dintre şcoli să fie necesare şi spaţii suplimentare”.

  De altfel, într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, publicat de Ministerul Educaţiei, apare reglementarea prin care inspectoratele vor cere primăriilor să le pună la dispoziţie clădiri suplimentare.

  Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin inspectoratele şcolare, solicită autorităţilor administraţiei publice locale să pună la dispoziţia unităţilor de învăţământ alte spaţii adecvate.”

  Reamintim că Institutul Naţional de Sănătate Publică a propus un ghid cu măsuri sanitare pentru începutul anului şcolar. Dr. Alexandra Cucu a precizat că „în ghidul nou am redus această distanţă (n.red. distanţa fizică impusă până acum elevilor în sălile de clasă, la cursuri, de 2 metri) până la minimum recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, adică 1 metru.

  Întrebată cum vor respecta elevii distanţarea în pauze şi cum vor fi puse pauzele, astfel încât să nu iasă toţi elevii în acelaşi timp în recreaţie, Alexandra Cucu a răspuns că „pauzele le facem prin intrarea succesivă la şcoală. Oricum şi intrarea, şi atunci şi pauzele vor fi decalate succesiv. Deci nu vor mai intra toţi copiii la ora 8:00, ci două clase, trei clase intră la 8:00, următoarele la 8:15, următoarele la 8:30, 8:45 şi atunci şi pauzele vor fi decalate. Probabilitatea să fie foarte mulţi în pauze este astfel redusă la numărul de clase care intră deodată. Toate acestea presupun un mare efort de organizare”.

  Sursa: Epoch Times România

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles