FOTO RRI
Ritmic Suceava

Astăzi, 12.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3584 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate trei persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 14 persoane vindecate.

Din totalul celor 479 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava 96 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19 și 383 sunt pacienți nonCovid. În secția ATI sunt internați 12 pacienți, dintre care, doi pacienți sunt ventilați.         

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 24 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 51 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 37 au câte un caz în evoluție, 19 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de ieri au actionat pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 si verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție peste 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU dar și specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA.

Au fost verificate 84 de societăți comerciale și au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de catre agenții economici, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 74.105 lei.

In aceasta perioada au fost intensificate acțiunile de verificare si control, scopul fiind in principal responsabilizarea cetățenilor dar si a agenților economici. In cursul acestei zile activitatile vor fi concentrate in zona Vatra Dornei, Rădăuți, Siret, Falticeni.

Instituția Prefectului Județul Suceava reiterează apelul adresat sucevenilor de a aplica în continuare, cu strictețe, normele de distanțare socială și igienă, precum și toate măsurile de protecție individuală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here