More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Detalii șocante despre cum a încercat Pablo Escobar de România să o asasineze pe procuroarea care l-a băgat după gratii (NAȚIONAL)

  Asasinarea unei procuroare DIICOT a fost dejucată de polițiști în ultimul moment. Atacul fusese ordonat, din închisoare, de Dan Sandu Simion, zis Dan Chioru, traficantul de cocaină supranumit și Escobar al României, care își dorea, cu orice preț, moartea procuroarei care îndrăznise să-l pună sub acuzare. Anchetatorii au aflat, însă, din timp, cine erau ucigașii care se angajaseră să „onoreze” comanda și, împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei au reușit s-o pună la adăpost pe procurorea de caz.

  Până în 2016, când a fost ridicat de procurorii DIICOT și polițiștii bucureșteni ai Serviciului de Investigare a Grupărilor Violente, Dan Chioru se comporta ca o vedetă de talie internațională. Trăia într-un palat, era un obișnuit al cazinourilor, unde, de-a lungul anilor, a lăsat sume de ordinul milioanelor de euro și se distra alături de fotomodele pe care le ducea în străinătate cu avioane particulare. Poate că tocmai de aceea, prietenii îi mai spuneau, uneori și „ultimul don”.

  Mai mult, odată cu arestarea lui Dan Chioru, a fost ridicat și comisarul șef Petru Pitcovici, un ofițer care activa în structurile Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și care îl învăța pe acesta să-și îngroape urmele.

  Mai mult, s-a dovedit că Dan Chioru aflase inclusiv despre montarea unei camere de supraveghere care spiona tot ce se întâmpla în curtea casei sale.

  Imperiul lui Dan Chioru s-a năruit, însă, în 2016, când procurorii au deschis, cu jandarmii, în locuința acestuia.

  Arestat preventiv, traficantul se simțea cu orgoliul rănit și nu avea liniște. Ca urmare, acesta și-a propus să se răzbune și să organizeze un atac împotriva procurorilor care coordona ancheta, aspect menționat, de altfel, în referatul cu propunere de arestare preventivă, fără a fi, însă, divulgate și detaliile acțiunii criminale pe care Dan Chioru este acuzat că se pregătea s-o pună în aplicare.

  Cum plănuiau albanezii s-o omoare pe procuroarea DIICOT

  Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru Gândul.ro, cum ar fi încercat, traficantul s-o pedepsească pe procuroare.

  Potrivit surselor citate, acesta se afla în Arestul Central al Poliției Capitalei când, printr-un interpus, ar fi contactat doi asasini profesioniști de origine albaneză, cu pregătire militară.

  Aceștia trebuiau s-o împuște mortal pe procuroare, cel mai mai probabil pe drumul dintre casă și sediul DIICOT, Structura Centrală.

  Conform anchetatorilor, cei doi albanezi nu ar fi fost prinși, însă măsurile luate imediat pentru protecția procuroarei Cristina Bartha i-au determinat pe aceștia să abandoneze misiunea. Totuși, procuroarea a primit pază permanentă de la Brigada Specială a Jandarmeriei Române, în contextul în care nu există nicio dovadă că traficantul, judecat acum în stare de libertate, ar fi renunțat complet la acest plan.

  Contactată telefonic de Gândul.ro, procuroarea vizată de planul criminal al lui Escobar de România a spus că speră ca acesta să fi abandonat planurile de răzbunare.

  „Sper că s-a liniștit. Nu pot oferi date din dosar, pentru că ancheta este încă în lucru”, a explicat Cristina Bartha.

  Dan Chioru este cunoscut, în lumea interlopă, drept unul dintre cei mai răzbunători lideri. În timpul verificărilor, un martor a relatat o scenă mai veche, care zugrăvește modul în care acesta înșelegea să rezolve problemele, în așa fel încât să fie perceput drept un mafiot fără slăbiciuni.

  Cunoscut pentru situația financiară extrem de bună, acesta și-ar fi împrumutat un prieten cu 5.000 de euro. Pentru că, la data la care banii trebuiau returnați bărbatul și-a dat seama că nu poate onora datoria, i-a transmis lui Dan Chioru că nu are banii, dar o să facă tot posibilul să facă rost cât mai curând. Pentru că știa cât de periculos este interlopul bucureștean, datornicul i-a transmis că, în ciuda acestei situații neplăcute „speră să rămână prieteni”.

  În replică, Dan Chioru i-a răspuns că „o să rămână prieteni, dar numai după ce, mai întâi, o să fie victima unui viol”, ca să se învețe minte. Martorii au povestit faptul că, până la urmă, bărbatul a scăpat de viol, însă s-ar fi ales cu o bătaie soră cu moartea.

  Sursa: Gândul

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles