Ritmic Suceava

Deputatul USR de Suceava Radu Ciornei a transmis un comunicat de presă prin care criticat alianța PSD – PNL, pe care o acuză că nu lucrează în interesul românilor.

„Din păcate, noua sesiune parlamentară începe sub auspicii sumbre pentru cetățenii României. Criza energetică mondială și amenințarea escaladării conflictului Ruso-Ucrainian, factori ce nu fac decât să crească nivelul subliminal de stres, sunt dublate de sarabanda scumpirilor, acceptată cinic de către coaliția hoției, PSD-PNL  După ce, timp de 30 de ani, aceste partide au mimat un conflict ideologic de fațadă, în 2021 și-au dat masca jos, ne-au înlăturat de la guvernare, cu largul concurs al  președintele Iohannis, care a îmbrăcat, vezi Doamne, cămașa «pacificatorului» ce se sacrifică ideologic pentru liniștea țării. Prin trădarea celui care clama că are drept proiect «România Educată» s-a oficializat, în sfârșit, acestă legătură perenă dintre hoți și hoție. Acest mariaj nășit cu cinism de sforarul de la Cotroceni, a zămislit deja, așa cum ne așteptam, destui monștri. Legi ale Justiției mutilate, sute de mii de sinecuri create pentru clientela de partid, împilarea micilor întreprinzători prin biruri aberante, precum impozitarea la nivel de normă întreagă a contractelor part time, legi ale educației secretizate, un Ministru al Justiției care știe de Marți ce sentințe vor da judecătorii Joi, scumpiri care alimentează bugetul cu bani pentru noi pensii speciale, împrumuturi cu dobânzi aberante ce vor fi plătite din măriri de taxe și impozite,  și lista încă ar putea continua…  Fără să am veleități de clarvăzător pot afirma că această Curte a Miracolelor ce a devenit Parlamentul României vă asista curând la despărțirea cabotină dintre mirii politici nășiți de Iohannis, și cadorisiți cu Marea Împărțeală ce a avut darul să promoveze din nou nulitățile cu carnet de partid, în defavoarea oamenilor de calitate. 

În noua sesiune parlamentară, USR, rămas de facto principalul partid de opoziție ce propune soluții legislative și nu sloganuri fără noimă, are câteva ținte predilecte. Suntem conștienți că puterea noastră de a legifera schimbări benefice este limitată de către coaliția care își va da obștescul sfârșit cam atunci când pică sorocul pentru rocada de la vârful Guvernului, însă asta nu ne va opri să propunem legi și să îi scoatem la tablă pe miniștrii incompetenți sau de-a dreptul hoți (cum e cazul lui Lucian Bode)!

Fără pensii speciale pentru politicieni. 

Până acum abilitatea politicienilor toxici s-a manifestat prin voturi în bloc împotriva pensiilor speciale, tocmai pentru a fi atacate la CCR. Decuplarea pensiilor speciale ale politicienilor de alte categorii e drumul corect de urmat în această privință.

Reducerea taxelor pe muncă va duce la creșteri salariale reale.

Susținem și am susținut mereu taxe zero pe salariul minim pe economie, singura măsură ce poate să facă diferența dintre fapte și vorbe, dintre creșteri salariale debalansate, ce nu fac decât să mărească viteza spiralei inflaționiste în care deja am intrat.

Oprirea fabricilor de sinecuri și plata corecta a muncii vor atenua sentimentul de descurajare a oamenilor cinstiți și valoroși care nu au proptelele politice pentru ocuparea posturilor bine plătite, create special pentru clientela PSD-PNL. 

Cerem și le vom cere în continuare, lui  Marcel Ciolacu și președintelui Iohannis să pună capăt jafului din bani publici, să înceteze Marea Împărțeală și să ia măsurile corecte ce vor duce la încetinirea și eventual oprirea spiralei inflaționiste ce se manifestă prin scumpirile aberante cu care se confruntă Românii. Lupta noastră continuă și nu avem nicio îndoială că Marea Împărțeală care i-a adus împreună pe cei care ne duc către faliment va fi și mărul discordiei care îi vă face să se sfâșie. 

Am încredere că, până la urmă, oamenii cinstiți vor pune umăr lângă umăr în 2024 și vom putea să virăm corabia în direcția cea bună”, a transmis deputatul Radu Ciornei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here