More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul Ioan Balan: „La nivelul Casei Naționale de Pensii Publice există mari discrepanțe de salarizare între funcțiile de execuție de la nivelul structurii centrale și cele de la nivelul Casei Județene Suceava, deși volumul de muncă ar fi considerabil mai mare”

  Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a solicitat ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, să găsească soluții legislative pentru eliminarea discriminărilor salariale la nivelul funcțiilor de execuție – casele teritoriale de pensii.

  „În ultimii ani, volumul de muncă al angajaților din caselor teritoriale de pensii a crescut semnificativ, atât ca urmare a demarării procesului de digitizare a dosarelor de pensie, cât și al creșterii solicitărilor (dosare noi, solicitări de recalculare etc). Angajații în funcții de execuție de la nivelul Casei de Pensii Publice Suceava protestează zilnic, aproximativ o oră, revendicările lor fiind legate de faptul că la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice există mari discrepanțe de salarizare între funcțiile de execuție de la nivelul structurii centrale și cele de la nivelul Casei Județene Suceava, deși volumul de muncă ar fi considerabil mai mare. Aceleași argumente sunt aduse și de către angajații caselor județene de sănătate. Având în vedere faptul că, în prezent, la nivelul Ministerului muncii și solidarității sociale se află în plin proces de elaborare noua lege a salarizării personalului din sectorul public (obiectiv PNRR), iar revendicările angajaților ar putea să fie soluționate prin noul cadru normativ ce se va aplica începând cu anul 2024, vă solicit, doamnă ministru, următoarele precizări:

  • În ce măsură, noile grile de salarizare propuse prin noua lege a salarizării vor diminua din diferențele majore de salarizare la nivelul funcțiilor de execuție pentru angajații caselor teritoriale de pensii/case de sănătate?
  • Vă rog, de asemenea, să precizați când vor fi realizate primele majorări salariale pentru angajații caselor teritoriale de pensii/de sănătate, în condițiile în care aceștia nu au mai beneficiat de majorări de aproximativ șapte ani?”, a transmis deputatul Ioan Balan.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles