More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Declarație șocantă făcută de Raed Arafat: „Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem” (POLITICĂ)

  Transportul pacienţilor cu coronavirus se realizează cu ambulanţe, dar fără izoletă. Europa Liberă a dezvăluit ce se află în spatele dispariţiei discrete a izoletei din peisajul COVID-19.

  Odată cu apariţia epidemiei de COVID-19, populaţia a început să afle despre rolul şi importanţa izoletei în transportarea pacienţilor infectaţi. Echipamentul asigura transportarea persoanei suspecte de coronavirus într-un mediu izolat pentru a se evita răspândirea virusului. S-a deschis chiar şi un dosar penal pe numele unui senator liberal care nu ar fi dorit să folosească izoleta. Cazul a fost clasat între timp.

  Ministerul Apărării Naţionale a anunţat pe 20 martie că a dezvoltat prima izoletă 100% românească, un produs care, potrivit Ministerului, „îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infectate”.

  Situaţia s-a schimbat după doar câteva luni. Fără să fie anunţat în mod oficial, izoleta nu mai este obligatorie în transportul bolnavilor de COVID-19. Ea a dispărut discret din peisajul legat de coronavirus.

  „La început era obligatorie transportarea cu izoletă la spital a pacienţilor cu COVID-19. Acum nu mai este, pentru că numărul pacienţilor este mare. La început era, da. Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem. Ne-ar trebui sute de izolete sau zeci de izolete într-un oraş ca să putem transporta pe toţi. Nu putem aştepta după izoletă. Nici în alte ţări nu o folosesc, s-a folosit la început, când erau cazurile puţine”, a explicat, pentru Europa Liberă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

  Secretarul de stat a precizat că ambulanţele se nebulizează, se dezinfectează şi li se şterg suprafeţele. Acest lucru se întâmplă după fiecare cursă, dar nu în cazul tuturor ambulanţelor care transportă pacienţi COVID-19.

  Sursa: Epoch Times România

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles