Ritmic Suceava

Azi, 16.06.2020, în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței a fost cel referitor la instituirea măsurilor de siguranță necesare asupra Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Luca” din Sucevița, în contextul în care au fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 35 de beneficiari și 7 cadre medicale și auxiliare.

Direcția de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.

Având în vedere evaluarea de risc expusă de către DSP Suceava, punctele de vedere exprimate de către directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, doctorul Valeriu Gavrilovici, prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 20 din data de 16.06.2020, s-a hotărât efectuarea unui pre – triaj la fața locului la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Luca” pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât în cel mai scurt timp aceștia să fie transferați la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

În ceea ce privește cei 5 pacienți negativi, au fost izolați în două camere ale centrului după dezinfectarea și aerosolizarea lor. Camerele au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul spitalul.

Ulterior, directorul executiv al DSP Suceava, doctorul Dinu Sădean, a solicitat o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu doctorul Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE și funcție de rezultatele testelor efectuate astăzi, să se ia o decizie finală la nivelul DS.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here