More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Colegiul Medicilor Suceava nu vrea ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să devină „spital regional COVID”

  Colegiul Medicilor Suceava protestează vehement și cu argumente hotărâtoare împotriva intenției autorităților sanitare și a factorilor de deicizie din sănătate, de a transforma Spitalul Judetean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou ” Suceava, în „spital regional COVID”.

  Spitalul județean., cu o capacitate de aproximativ 1.200  locuri și o dotare de cel mai înalt nivel, cu specialități foarte diferite și de un înalt profesionalism, cu cadre medicale de excepție, poate asigura asistența medicală a pacienților cu diferite patologii, la standarde europene.

  Există deja alocat pentru COVID, spațiul din secțiile de Boli infecțioase, Pneumologie si A.T.I.

  Semnalăm că spitalele din Fălticeni și Rădăuți ar putea prelua și ele din această patologie (mai ales spitalul nou din Falticeni, dacă ar fi dotat corespunzător).

  Transformarea Spitalului Județean Suceava în spital regional Covid ar afecta grav pacienții din județ care nu au altă soluție de rezolvare a afecțiunilor lor.

  Perioada în care Spitalul Judetean Suceava a fost transformat în spital Covid, cu o dezafectare a multora dintre secțiile existente și mai ales pentru sectia de obstetrică ginecologie, s-a soldat cu efecte grave asupta sănătății populației din județul Suceava.

  Nu am dori să mai avem o asemenea experiență.

  Spitalul Județean Cluj a luat hotărârea în aceste zile de a trimite pacienții Covid în județele de origine, pentru a-și păstra disponibilitatea pentru populația județului. Nu înțelegem de ce Suceava, care a trecut prin momente atât de dificile trebuie să repete coșmarul pandemiei.

  Sunt și alte orașe și municipii din regiune care pot să preia acestă sarcină. De aceea, vă rugăm să analizați cu discernământ și profesionalism această problemă și să luați măsuri în consecință.

  Rugăm de asemeni, toate organele administrative și politice ale județului Suceava să ne sprijine în acest demers.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles