Ritmic Suceava

Alocațiile copiilor trebuie dublate de la 1 august. Decizia a fost luată azi de Curtea Constituțională a României, care a respins sesizarea Guvernului.

Cu unanimitate de voturi, CCR a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituțională în raport cu criticile formulate, a decis Curtea.

Decizia este definitivă și general obligatorie.

Guvernul a atacat legea privind dublarea alocațiilor copiilor de la 1 august, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare.

La începutul lunii iunie, Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor, de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi pentru, trei împotrivă și 98 de abțineri.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pe 14 ianuarie. Alocația de stat pentru copii va fi de 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Sursa: DigiFM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here