More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  485 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean Suceava, dintre care 103 sunt infectați cu coronavirus (SĂNĂTATE)

          Astăzi, 11.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3574 persoane declarate vindecate.

          La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate opt persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate douăzeci de persoane vindecate.

          Din totalul celor 485 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava 103 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19 și 382 sunt pacienți nonCovid. În secția ATI sunt internați 13 pacienți, dintre care, doi pacienți sunt ventilați.

          La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 23 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

  Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 47 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 42 au câte un caz în evoluție, 19 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

  În data de 09.07.2020 a fost declarate închise ultimele două focare de Covid- 19 din județul Suceava deschise în 16.06.2020 și respectiv 20.06.2020, la acest moment nemaifiind declarat, în județ, niciun alt focar în evoluție.

  In cursul zilei de ieri au acționat pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție peste 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU dar și specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA.

  Au fost verificate 68 de societati comerciale si au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenții economici, valoarea totală sancțiunilor fiind de 2565 lei.

  Astăzi, 11 iulie 2020, s-a desfășurat, începând cu ora 9.00, o ședință de lucru în sistem videoconferință, sub conducerea Prim- ministrului Guvernului României domnul Ludovic Orban, cu participarea ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela, ministrului sănătății, domnul Nelu Tătaru, ministrului muncii, doamna Violeta Alexandru și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri domnul Virgil Popescu, la care au participat la nivel județean, prefectul, subprefecții și conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava , Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și șefii structurilor teritoriale ale instituțiilor cu atribuții în lupta împotriva Covid – 19.

  Conform premierului Ludovic Orban, scopul ședinței a fost “acela de a suna mobilizare generală din partea instituțiilor statului care au atribuții în lupta împotriva epidemiei, acele instituții care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acţiunilor de control pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor ” subliniind importanța utilizării tuturor armelor legale de care dispun autoritățile.

  Această necesitate a apărut ca urmare a faptului că în ultima perioadă au existat numeroase încălcări ale regulilor stabilite de specialiști  și care au afectat inclusiv viața cetățenilor onești care respectă regulile și recomandările specialiștilor cu privire la protecția împotriva Covid- 19.

  În această perioadă sunt derulate acțiuni de verificare si control, scopul fiind în principal responsabilizarea cetățenilor dar si a agenților economici, în cursul acestei zile activitățile fiind concentrate în zona Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei

  Sub autoritatea Instituției Prefectului, acțiunile de verificare si control vor continua în zilele următoare și pentru o mai bună mediatizare a măsurilor dispuse și rezultatelor obținute vor fi invitați să participe la acestea și reprezentanți ai mass media.

  Deși în ultimele 48 de ore se înregistrează un trend descendent al apariției de noi cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus, Instituția Prefectului Județul Suceava reiterează apelul adresat sucevenilor de a aplica în continuare, cu strictețe, normele de distanțare socială și igienă, precum și toate măsurile de protecție individuală.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles