More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  128 de pacienți infectați cu Covid – 19 sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava

  Astăzi, 01.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3829 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 495 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 128 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 86 pacienți sunt în zona tampon și 281 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 128 pacienți diagnosticați Covid- 19, 82 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 40 forme ușoare, iar 6 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 64 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 13 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33300 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 297 de persoane. Dintre cele 297 de persoane testate în ultímele 24 de ore, 18 sunt confirmate Covid-19.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 392 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 141 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.         

  Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 42 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

  In cursul zilei de 31 iulie 2020 politistii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 158 de persoane.

  De asemenea, au fost verificate 88 de societăți  comerciale, fiind aplicate 10 sancțiuni contraventionale în valoare totală de 3500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.

  În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 688/ 31.07.2020 a fost publicată HG nr.588/ 31.07.2020  pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform căreia purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

  Spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Suceava, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

  Administratorii/ Proprietarii spațiilor publice deschise menționate mai sus au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile respective la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

  Operatorii economici care desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și altele asemenea (spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor), au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.          

  De asemenea au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

  Prin Ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4.659.263/ 01.08.2020, 4.659.264/ 01.08.2020, 4.659.265/ 01.08.2020 și 4.659.266/ 01.08.2020 a fost instituită măsura de carantină zonală pentru localitățile Seleuș și Moronda, comuna Seleuș, județul Arad, localitățile Gurahonț și Bonțești din comuna Gurahonț, județul Arad, comuna Bălilești, județul Argeș și comuna Dârmănești, județul Argeș.

  Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare fizică și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles