FOTO ABC News
Ritmic Suceava

Un bărbat de culoare a fost ucis de poliție – care afirmă că acesta era înarmat cu un pistol – luni, la Los Angeles, un incident ce are loc într-o atmosferă generală plină de tensiune și neîncredere față de forțele de ordine, relansată după cazul Jacob Blake, relatează AFP.

Biroul şerifului din comitatul Los Angeles, prin vocea locotenentului de poliție Brandon Dean, a prezentat într-o conferință de presă propria versiune a faptelor.

Bărbatul de culoare, în vârstă de „aproximativ 30 de ani”, circula cu bicicleta, luni după-amiază, când agenți de poliție au încercat să îl oprească pentru o infracțiune la codul rutier.

Potrivit versiunii autorităților, acesta „a luat-o la fugă”, abandonându-și bicicleta.

Polițiștii au reușit însă să-l ajungă din urmă. În acel moment, a povestit locotenentul Brandon Dean, tânărul afro-american „l-a lovit pe unul dintre polițiști în față”.

În fugă, suspectul a lăsat să-i cadă un maldăr de haine pe care le ținea în mână.

„Agenții au observat că un pistol negru, semiautomat, se afla în grămada de haine”, a continuat locotenentul.

Polițiștii au deschis atunci focul. Bărbatul, lovit de mai multe gloanţe, a murit pe loc.

„Acesta se afla în posesia unei arme de foc și a atacat un polițist”, a insistat Dean, precizând că o anchetă a fost deschisă în acest caz.

Bărbatul ucis de poliție a fost identificat ulterior ca fiind Dijon Kizzee, în vârstă de 29 de ani.

Potrivit presei locale, aproximativ 100 de persoane s-au adunat la locul respectiv luni seara, în contextul în care mișcarea de protest contra rasismului şi brutalităţii poliţiei a fost relansată în Statele Unite, după ce un polițist alb a împușcat de șapte ori în spate un alt afro – american, la Kenosha, în Wisconsin. Tânărul de culoare, pe nume Jacob Blake, a rămas paralizat.

Sursa: HotNews

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here