More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO Trei tineri din Bălcăuți care au venit la oraș ca să se dea în spectacol s-au ales cu amenzi în valoare de aproape 3.500 de lei

  Teribilismul și tendința de a epata prin gesturi neconforme și atitudine de sfidare a legii pot genera tragedii rutiere. Din păcate în marea majoritate a acestor incidente sunt implicați tineri care nu doar manifestă dispreț față de lege dar pun în pericol propria viața și a altor persoane.

  În ultima perioadă se remarcă tot mai multe tendințe de a posta în spațiul public, pe rețele de socializare sau alte suporturi media imagini care surprind manevre și situații riscante. Scopul este captarea atenției grupului de prieteni sau a altor persoane, obținerea unei false notorietăți prin promovarea unui comportament de negare sau disconsiderare a legii și autorității, sau pur și simplu….distracția.

  Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră dar și pentru statuarea normelor și valorilor sociale reale, polițiștii suceveni au intensificat activitățile de verificare în situații privind postări în mediul online, transmise în mass-media sau prin autosesizări.

  Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier s-au autosesizat și în urma unui eveniment prezentat în mediul online la data 19 mai 2023 când a fost distribuit un clip video în care un autoturism se deplasa pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava din direcția centru către Burdujeni, pasagerii acestuia fiind ieșiți cu partea superioară a corpului pe geamurile autoturismului.

  În urma verificărilor efectuate a fost identificată atât persoana care a condus vehiculul cât și pasagerii.  

  S-a stabilit că autoturismul a fost condus de către Maria P., de doar 18 ani, din comuna Bălcăuți, care abia a dobândit permisul de conducere la data de 12 mai a.c.. Pentru abaterile rutiere săvârșite, tânăra șoferiță a fost sancționată contravențional cu amenzi în cuantum de 1.160 de lei.

  De asemenea, s-a stabilit că cei doi pasageri care au ieșit cu partea superioară a corpului pe geamurile autoturismului sunt Mihai R., de 19 ani, și Valentin M., de 21 de ani, ambii din comuna Bălcăuți.

  Totodată, s-a stabilit că autoturismul aparține tânărului de 19 ani, vehicului prezentând montate ilegal folii pe sistemele de semnalizare dar și anvelope neconforme ca dimensiune.

  Pentru abaterile rutiere săvârșite ca pasager al vehiculului dar și pentru abaterile privind deficiențele autoturismului, polițiștii l-au sancționat pe tânărul de 19 ani cu amenzi în valoare de 1.885 lei. Totodată, polițiștii au dispus și reținerea certificatului de înmatriculare a vehiculului.

  Și celălalt pasager în vârstă de 21 ani a fost sancționat contravențional pentru abaterile rutiere și neportul centurii de siguranță cu amendă cuantum de 435 lei.

  În total, polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de 3.480 de lei și au dispus reținerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.  

  Precizăm încă o dată că scopul dispunerii măsurilor sancționatorii în aceste cazuri promovate în mediul online este unul principal preventiv, de responsabilizare și conștientizare în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și evitării tragediilor rutiere. Recomandăm și părinților să poarte discuții cu adolsecenții sau chiar cu copiii majori pentru responsabilizarea acestora indiferent de calitatea de participanți la trafic.

  Reamintim și faptul că și în acest an, trendul accidentelor rutiere gave la nivelul județului nostru este descendent, acest lucru datorându-se și măsurilor ferme dispuse de polițiști.

  În acest sens, atragem atenția tuturor celor pretabili sau predispuși la încălcarea legislației rutiere că polițiștii vor dispune în continuare măsuri din cele mai ferme în cazul abaterilor care pun în pericol siguranța rutieră, comportamentele de tip teribilist nefiind tolerate.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles

  1 Comment