FOTO Facebook - Ștefan Mandachi
Ritmic Suceava

La sfârşitul crizei epidemiologice de la Suceava, jurnalistul Victor Ciutacu i-a spus lui Ştefan Mandachi că nu va reuşi să strângă încă 100.000 de euro pentru a dota trei secţii de Pneumologie şi a avut dreptate. În martie, Ştefan Mandachi şi-a scos la vânzare autostrada de un metru ca să strângă bani pentru susţinerea sistemului sanitar în criza de COVID-19.

Când a început criza epidemiologică de COVID-19 la Suceava, antreprenorul Ştefan Mandachi a bătut palma cu Crucea Roşie şi a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru susţinerea sistemului sanitar. 

El a scos la vânzare autostrada de un metru, construită în judeţul Suceava pentru a atrage atenţia asupra lipsei infrastructurii rutiere din ţata noastră, şi a vândut-o centimetru cu centimetru. 

Per total, campania „1 cm” a avut un succes uriaş. Sprijinit de voluntari, de o echipă care a dat dovadă de rezistenţă la stres şi efort prelungit, Mandachi a reuşit să strângă de la peste 30.000 de donatori aproape două milioane de euro în bani, bunuri şi servicii. A fost sprijinit de vedete de televiziune, sportivi, oameni de afaceri şi oameni simpli.

La un moment dat, pe parcursul campaniei, antreprenorul din Suceava a pus un pariu cu Victor Ciutacu că va reuşi să strângă, pe lângă sumele adunate deja, încă 100.000 de euro, în 10 zile pentru a dota trei secţii de Pneumologie de la trei spitale diferite. S-a întâmplat aproape de finalul crizei pandemice.  Ciutacu i-a spus că nu va reuşi, iar cei doi au pus în pariu pe tema asta. 

Mandachi şi-a luat angajamentul că în caz de eşec va parcurge pe jos distanţa de 21 de km între Suceava şi Fălticeni. Victor Ciutacu a câştigat, iar antreprenorul a fost om de cuvânt şi a plecat la drum. Mandachi şi-a descris experienţa într-o postare pe contul său de Facebook.

A arătat că traseul pe care l-a parcurs la pas a fost plin de gunoaie, că drumul este nesigur pentru şoferi.

Am parcurs 21 km pe jos (o bună parte în alergare) șoseaua Suceava – Fălticeni pentru că am pierdut un pariu cu Victor…

Publicată de Ștefan Mandachi pe Luni, 6 iulie 2020

Sursa: Adevărul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here