La 29.11.2020, la ora 18.43, Secția de Poliție Rurală 9 Şcheia a fost sesizată prin 112 despre faptul că la o locuință din comuna Șcheia a izbucnit un incendiu.

O tânără, de 23 ani, din comuna Șcheia, locuiește fără forme legale în satul Șcheia, împreună cu concubinul Laurențiu – Romeo Stancu, de 32 ani, localnic și doi minori de 4 și 6 ani.

În data de 29.11.2020, în jurul orei 15.30, tânăra a plecat de la domiciliu împreună cu cei doi minori, ca urmare a unui conflict cu concubinul care se afla sub influența băuturilor alcoolice, acesta rămânând singur acasă.

În jurul orelor 19.00, în timp ce tânăra se afla în parcarea Jumbo din comuna Șcheia, a fost anunțată de o persoană că la locuința sa a izbucnit un incendiu.

Aceasta a relatat că în data de 28.11.2020, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla la domiciliu a avut un conflict cu Laurențiu – Romeo Stancu pe fondul consumului de alcool, iar în urma conflictului concubinul a amenințat-o cu incendierea locuinței, după care a început să o lovească, însă nu a sesizat organele de poliție.

Din conținutul procesului verbal întocmit de lucrătorii ISU Suceava ca urmare a lichidării incendiului au rezultat următoarele: a ars casa de locuit din lemn și lut cu acoperișul din lemn și tablă pe circa 50 mp, bunurile din interior (mobilier din lemn, materiale textile, aparate electrice și electronice), cu posibilitatea de propagare la o casă învecinată, mijlocul care putea produce aprinderea – chibrit, iar împrejurarea determinată – folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Au fost efectuate verificări în zonă, fiind identificat Laurențiu – Romeo Stancu care emana halenă alcoolică, acesta a devenit agresiv cu ocazia legitimării, fiind încătușat de către organele de poliție și condus la sediul Poliției.

Persoana vătămată a precizat că incendiul a fost pus intenționat de către concubinul Laurențiu – Romeo Stancu, solicitând tragerea la răspundere penală pentru infracțiunile de „violență în familie”, „amenințare” și „distrugere”.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a stabilit faptul că există un risc iminent asupra vieții și integrității victimei, motiv pentru care s-a emis ordinul de protecție provizoriu.

Având în vedere situația existentă, Laurențiu – Romeo Stancu a fost internat la Secția Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Prejudiciul cauzat ca urmare a incendiului a fost estimat de persoana vătămată la 10.000 de lei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere”, „violență în familie” și „amenințare”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here