FOTO Cristian Plosceac
Ritmic Suceava

Radu Ungurianu a marcat de la mijlocul terenului în derby-ul județean al Seriei 1 din L3 și a intrat în istorie cu unul dintre cele mai rapide goluri din fotbal.

Golul reușit de Radu Ungurianu, 25 de ani, fotbalistul celor de la Bucovina Rădăuţi, face înconjurul lumii. Mijlocașul a surprins pe toată lumea la doar patru secunde după ce arbitrul Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan, a fluierat.

Aflat la mijlocul terenului, Ionuț Stoian a avut lovitura de start, i-a pasat scurt lui Ungurianu, care a tras direct pe poarta celor de la Şomuz Fălticeni și a marcat o bijuterie de gol după doar 4 secunde.

„În momentul în care arbitrii s-au dus să verifice plasa, portarul era pe 16 metri. Atunci i-am spus unui coleg că voi încerca să trag direct la poartă! Până să fluiere startul meciului, portarul ajunsese undeva pe la 11 metri, dar tot mi-am dus nebunia la bun sfârșit. I-am spus lui Ionuț să-mi paseze scurt că voi trage tare, din prima, direct pe poartă”, spune Radu Ungurianu pentru Gazeta Sporturilor.

Șutul s-a dus perfect, iar Oleg Malac (19 ani), portarul celor din Fălticeni, n-a mai avut ce face.

„N-am mai încercat niciodată să am astfel de execuții. A fost ceva pe moment și mă bucur mult că mi-a ieșit! Cel mai important este că am câștigat cu Șomuz. Era un meci al orgoliilor: ne doream să ne răzbunăm după ce ne-a eliminat din Cupa României. A fost momentul perfect pentru o răzbunare, iar faptul că am marcat un astfel de gol e cu atât mai important pentru mine”, a mai declarat Radu.

Îi place mai retras, acum e celebru

După reușita din secunda 4, Radu spune că a fost asaltat cu telefoane și zeci de mesaje, iar numele său apare acum peste tot pe internet.

„Nu prea îmi place să fiu în prim-plan, dar acum am primit zeci de telefoane și de mesaje de la prieteni. Nu mă așteptam la un astfel de gol niciodată, pe cuvântul meu! E o bucurie mare că mi-a ieșit. Am intrat în istorie, nu?!, spune pentru Gazeta Sporturilor, zâmbind.

Bucovina Rădăuți e prima C1, cu 10 puncte după patru etape, la egalitate cu următoarea clasată, Dante Botoșani, dar pe care o depășește la golaveraj. Podiumul este încheiat de Ceahlăul, cu 7 puncte. 

„Niciodată nu am încercat și nu am exersat astfel de execuții. Nici nu știu dacă pe viitor o să mai încerc, depinde de cum îi prind pe portarii adverși. Cine știe dacă o să-mi mai iasă? Să vedem la momentul respectiv…”, a precizat Radu Ungurianu, mijlocaș la Bucovina Rădăuți.

Actualul sezon competițional i-a adus lui Radu Ungurianu și primele meciuri oficiale după zece luni de pauză! Totul în urma unei accidentări stupide la un antrenament, pe vremea când juca la Foresta Suceava, în septembrie 2020. 

„Eram înaintea unui meci chiar cu Bucovina Rădăuţi. După un contact ușor cu un coleg au început durerile. Am făcut un RMN, iar rezultatul a fost oribil: ruptură de ligamente încrucișate și menisc!”, dezvăluie mijlocașul de 25 de ani. 

Doar că până la operația programată la Rădăuți au curs problemele. 

„Chiar în ziua în care trebuia să mă operez s-a stricat nu știu ce piesă de la un aparat și s-a amânat intervenția. Am așteptat o lună și jumătate ca piesa respectivă să fie adusă din Germania. Apoi am fost depistat pozitiv cu coronavirus și-a trebuit să mai stau o lună. Într-un sfârșit am fost operat, la spitalul din oraș, totul a ieșit foarte bine. După zece luni de la intervenția de pe 10 decembrie, am revenit acum pe teren, cu meciurile din campionat și din Cupa României”, a mai declarat Radu. 

Cele mai rapide goluri din istoria fotbalului mondial

Chiar dacă s-a petrecut într-un eșalon inferior, reușita lui Radu Ungurianu rămâne cea mai rapidă văzută pe un stadion din România în ultimii ani. 

Sursa: GSP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here