Ritmic Suceava

Primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi, a demonstrat încă o dată că este omul potrivit în locul potrivit, după ce peste 700 de persoane au răspuns invitației Primăriei și a Consiliului local și au participat la Balul Gospodarilor.

Cântecul, jocul și voia bună au pus stăpânire noaptea trecută pe toată suflarea din zonă care a dansat până în zori pe muzica artiștilor îndrăgiți. Acest eveniment este o tradiție în comuna Moldovița și din păcate nu s-a putut organiza în ultimii doi ani din cauza pandemiei de Covid, dar edilul Traian Iliesi a reînviat obiceiul, locuitorii fiind foarte încântați deoarece au astfel o ocazie în plus să poarte mândrele straie populare.

La Moldovița, aceste costume sunt purtate cu mândrie de toate generațiile, de bunici și de nepoți, iar primarul Traian Iliesi și-a dorit un eveniment care să promoveze tradițiile și obiceiurile zonei.

„Oamenii noștri sunt oameni vrednici, gospodari, iar noi, Primăria și Consiliul local, am organizat acest bal, în cinstea lor. Ne bucurăm că au venit într-un număr atât de mare, peste 700 de persoane. Ne vom implica și în viitor în astfel de evenimente pentru că așa ducem mai departe tradițiile și obiceiurile păstrate din generație în generație, aici, în Bucovina”, a transmis Traina Iliesi, primarul comunei Moldovița.

Balul Gospodarilor a avut loc la Restaurantul „Daria Maria” din localitate, începând cu orele 20.00, iar ținuta obligatorie a fost costumul popular. Invitații speciali ai evenimentului, care au încântat sufletul celor prezenți, au fost Alexandru Brădățan, Grigore Gherman, Sorin Filip și Oana Tomoiagă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here