FOTO Libertatea
Ritmic Suceava

Vasile Lavric, bărbatul din Rădăuți poreclit „mâncătorul de femei”, a fost plimbat în ultimele lui prin mai multe spitale ale penitenciarelor din țară.

În perioada septembrie – octombrie 2021, acesta a fost internat la Penitenciarul Spital Rahova, iar în luna noiembrie 2021 a fost mutat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna. Ulterior, la începutul anului 2022, Lavric a ajuns la Penitenciarul Spital Poarta Albă, unde a stat până în luna mai, când a fost transferat la Penitenciarul Botoșani, de unde a ajuns la Penitenciarul Spital Jilava, în luna iulie 2022.

Reporterii cotidianului online Glasul Sucevei au cerut lămuriri la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) cu privire la starea de sănătate a lui Vasile Lavric, însă nu ni s-a oferit un răspuns.

„Cu privire la cererea dumneavoastră adresată Administrației Naționale a Penitenciarelor, înaintată spre competentă soluționare instituției noastre, privind numitul Lavric Vasile. Vă comunicăm faptul că, solicitarea dumneavoastră nu face obiectul Legii Nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Potrivit art.12 , alin. d) datele personale sunt exceptate de la liberul acces al publicului. De asemenea, potrivit art.21 din Legea Nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia”, a transmis ANP.

La data de 28 mai 2021,pProcurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe rădăuţeanul Vasile Lavric, cunoscut drept „mâncătorul de femei”. Bărbatul trebuie să răspundă în faţa judecătorilor pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

Anchetatorii au transmis că în urma cercetărilor efectuate a rezultat că faptele ar fi fost comise în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020.

Vasile Lavric şi-ar fi luat soţia de la domiciliul comun situat în municipiul Rădăuţi, transportând-o într-un loc necunoscut, după care, pe fondul geloziei ar fi agresat-o suprimându-i cu intenţie viaţa şi apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit.

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menţinerea măsurii arestării preventive şi a sechestrului asigurător constituit. În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigaţii  Criminale şi al Poliţiei Municipiului Rădăuţi, precum şi de suportul tehnic al IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale”, se arată în comunicat.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Suceava, spre  soluţionare.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai comunicat procurorii.

Vasile Lavric a fost arestat, la sfârșitul anului 2020, după dispariţia concubinei sale, Aurica Bodnărescu. Bărbatul nu a raportat la Poliţie dispariţia femeii, iar când a fost întrebat,  le-a spus anchetatorilor că aceasta este plecată la muncă în străinătatea ca să strângă bani pentru geamuri de tip termopan.

Cazul pare tras la indigo cu cel al dispariţiei surorilor Iordache. Şi atunci bărbatul le-a spus anchetatorilor că fetele sunt plecate în străinătate.

Vasile Lavric s-ar fi iubit cu cele trei surori, care au dispărut fără urmă în perioada 1995-2005. Este vorba despre Iuliana dispărută în anul 1995, când avea doar 16 ani, Nicoleta, de 31 de ani, şi Ramona care avea 18 ani, ambele dispărute în 2005.

De-a lungul timpului, anchetatorii l-au suspectat pe Lavric că le-ar fi omorât pe fete, însă nu au reuşit să probeze faptele. Ca şi în cazul Auricăi Bodnărescu, procurorii n-au găsit cadavrele fetelor.

Este pentru prima dată când procurorii l-au trimis în judecată pe mâncătorul de femei sub acuzaţia de omor calificat. El a mai fost judecat şi condamnat, dar pentru agresarea Iulianei Iordache.

Vasile Lavric este un mecanic auto care are un service în imediata vecinătate a casei în care au locuit cele trei surori Iordache. Când a fost anchetat pentru lovirea Iulianei, Aurica Bodnărescu i-a luat apărarea şi în instanţă şi în faţa jurnaliştilor care urmăreau cazul spunând că bărbatul nu ar fi capabil să comită astfel de fapte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here