Ritmic Suceava

Consilierii locali PSD din orașul Milișăuți au depus o plângere penală pe numele primarului Vasile Cărare, nemulțumiți de achiziționarea unui utilaj de către Primărie, asta după ce nu prea au reușit să se pună de acord în Consiliul Local în privința vreunui proiect pentru dezvoltarea localității.

„Am achiziționat un autogreder și ei susțin că nu ar fi legal. Nu am niciun fel de emoție. Mi s-au solicitat documentele pentru verificări și aștept decizia oamenilor legii”, a declarat primarul orașului Milișăuți, Vasile Cărare.

Se pare că conflictele sunt vechi la Milișăuți, mai precis de când s-a schimbat formațiunea politică din fruntea Primăriei, și în ciuda promisiunilor electorale, nu pentru toți consilierii locali primează binele localității și implicit al locuitorilor.

„Frustrați de orice mic lucru care se face sau s-ar putea face la Milișăuți, un domn sau niște domni de la un partid ce a guvernat vreme de 20 de ani la Milișăuți (cu rezultate mărețe, se știe), au făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru că s-a cumpărat un autogreder! Având în spate o vastă experiență în ceea ce privește achizițiile publice de tipul celor făcute până acum de fosta conducere PSD, reclamantul cu pricina a crezut  (de fapt cred că a fost sigur), că achiziționarea autogrederului buclucaș, s-a făcut tot în același stil! Că această achiziție le stătea ca un ghimpe în coastă, știam! Am crezut că i-am liniștit când le-am spus să nu-și facă griji, înainte de expirarea mandatului de primar îl vom vinde, împreună cu orice alt utilaj ce-l vom fi cumpărat între timp, pentru ca ei, ajunși poate la guvernarea primăriei peste trei ani, să poată încheia în liniște contracte cu diferite firme care să le repare drumurile, bineînțeles în condiții deosebit de avantajoase, exact cum s-a făcut și până când am preluat eu mandatul de primar! Se pare că nu m-au crezut sau au încă o problemă! La fel cum are domnul consilier Gheorghe Mariuteac o problemă cu faptul ca am pus să se tundă iarba pe șanțurile din interiorul localității, considerând probabil că e mai frumos, mai aspectuos, mai tradițional (din prisma fostei administrații) , mai în spiritul gospodăresc al partidului din care face parte, să avem bălării de doi metri pe marginea drumului. Ba ne-a și amenințat într-o ședință de consiliu local că ne trimite pe cap curtea de conturi să ne ia la rost pentru motorina consumată cu tunderea vegetației de pe marginea șoselei ce trece prin localitate! Nu știu cum, dar în calitate de candidat la funcția de primar, în calitate de consilier local, ne batem toți în piept că vrem binele poporului și al localității”, a transmis Vasile Cărare.

Este adevărat că drumul principal care traversează orașul Milișăuți este drum national dar în intravilanul localității revine administrației publice locale să se ocupe de curățenie, fiind în ultimă instanță și o chestiune de bun simț și de spirit gospodăresc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here