Ritmic Suceava

La 10.08.2020, ora 13.50, în timp ce un echipaj din cadrul Postului de Poliție Sucevița se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și efectua serviciul de patrulare pe raza comunei Sucevița, satul Voievodeasa, l-a observat pe un tânăr, de 19 ani, din localitate, persoană despre avea cunoștință că nu deține permis de conducere, în timp ce se deplasa pe DC 44 Voievodeasa cu o motocicletă de culoare albastră, fără a avea aplicată plăcuță cu număr de înmatriculare, iar pe locul din spate, pasager fiind un alt tânăr din comuna Marginea.

Întrucât existau date și indicii că tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere și că motocicleta condusă de către acesta ar putea fi neînmatriculată,  i s-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor luminoase și acustice din dotarea autospecialei de poliție.

Conducătorul motocicletei a ignorat semnalele de oprire și a mărit viteza de deplasare, pătrunzând într-o zonă de câmpie cu vegetație densă, iar la un moment dat, pasagerul care se afla pe locul din spate, a sărit din mers de pe motocicletă, continuând să se deplaseze pedestru, înspre zona împădurită.

S-a procedat la urmărirea conducătorului motocicletei și întrucât la un moment dat terenul era accidentat, nefiind posibil accesul cu autospeciala de poliție, s-a pornit în urmărirea pedestră observând că tânărul se deplasează cu motocicleta pe câmp și se îndreaptă către DN 17A Marginea.

Ulterior, acesta profitând de faptul că terenul era accidentat și autospeciala de poliție nu putea să se deplaseze prin locurile unde acesta a pătruns, s-a îndreptat către DN 17A Marginea, continuându-și deplasarea către DC Șoarecu din comuna Marginea.

S-a continuat urmărirea acestuia, concomitent cu solicitarea în sprijin a patrulei din cadrul SPR 3 Marginea, sus-numitul fiind în permanență în raza vizuală.

La un moment dat, tânărul de 19 ani s-a deplasat pe DC Șoarecu, și a pătruns cu motocicleta în curtea locuinței aparținând pasagerului său.

Imediat, împreună cu patrula solicitată în sprijin, s-a ajuns la poarta locuinței aparținând pasagerului, unde a fost identificat tânărul de 19 ani în timp ce se afla lângă motocicleta cu care s-a deplasat și care încerca să o introducă într-o anexă a gospodăriei, fapt pentru care s-a procedat la legitimarea acestuia, ocazie cu care a recunoscut că a fugit de autospeciala de poliție întrucât nu deține permis de conducere și motocicleta nu este înmatriculată.

În urma interogării bazei de date, s-a stabilit că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Totodată, s-a stabilit că motocicleta este marca Rieju, având capacitatea cilindrică de 124 cmc, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că aceasta este radiată din circulație la data de 16.10.2018.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here