FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La 13.08.2021, în jurul orei 12.10, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 2E Capu Codrului, s-a produs un eveniment rutier.

În urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate, s-au stabilit următoarele: evenimentul rutier s-a soldat cu pagube materiale, iar conducătorul autoturismului marca Audi, implicat în evenimentul rutier, a demontat o plăcuță cu nr. de înmatriculare și nu a fost identificat la fața locului

Ulterior, la 13.08.2021, la ora 16.30, Vasile N., de 20 de ani, s-a prezentat la sediul Poliţiei orașului Gura Humorului şi a declarat că, în data de 13.08.2021, la ora 12.27, a condus autoturismul Audi pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, şi a fost implicat într-un accident rutier, după care părăsit locul faptei întrucât nu deţine permis de conducere.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că, în data de 13.08.2021, la ora 12.27, Vasile Negrea a condus autoturismul Audi pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, din direcţia Berchişeşti spre Gura Humorului şi în dreptul uliţei denumită local „La Gigi Năstăsoi”, într-o curbă spre dreapta, a efectuat manevra de depăşire a mai multor autovehicule, dar la revenirea pe sensul său de circulaţie a intrat în coliziune faţă-spate cu ansamblul de vehicule marca Scania, condus regulamentar de Ioan M., de 66 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, după care a ricoşat pe sensul opus de mers, unde circula regulamentar din direcţia Gura Humorului spre Berchişeşti, autoturismul Subaru condus de Costel P., de 43 ani, din municipiul Bucureşti, care pentru a evita impactul cu acesta a efectuat o manevră de evitare, prin viraj dreapta şi a rulat pe acostament, unde a rămas blocat.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto Vasile N. a demontat o plăcuţă cu numerele de înmatriculare de pe autoturismul marca Audi cu scopul de a ascunde datele de identificare ale autovehiculului şi de a şterge urmele accidentului, după care a plecat de la locul accidentului, deplasându-se pedestru pe DN 2E, spre localitatea Berchişeşti.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că Vasile N. nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile române sau de autorităţile altui stat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „modificarea stării locului sau ştergerea urmelor accidentului de circulaţie fără acordul echipei de cercetare la faţa locului”, cercetările fiind continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.

S-a luat faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, cel în cauză fiind condus şi introdus în arestul IPJ Suceava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here