FOTO Ilustrativ

La 03.05.2021, la ora 15.00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea au fost sesizați prin 112 de către Zaharia O., din municipiul Rădăuți, despre faptul că un autoturism i-a distrus gardul împrejmuitor de la imobilul pe care îl deține în localitatea Horodnic de Sus. 

La fața locului a fost găsit autoturismul marca Alfa Romeo, care prezenta avarii în zona frontală și lateral dreapta. A fost identificat Gheorghe Cojocar, domiciliat în comuna Horodnic de Sus, care a declarat faptul că autoturismul implicat în evenimentul rutier este proprietatea fratelui său Ion C., care momentan este plecat la muncă în Marea Britanie, autoturism pe care i l-a lăsat în grijă. 

Acesta a declarat că în data de 03.05.2021 a hotărât să-i dea cheile autoturismului unui prieten pe care îl cunoaște din vedere, dar nu știe exact cum se numește, pentru a se plimba împreună cu acesta. Pe tot timpul deplasării cu autoturismul în cauză, Gheorghe Cojocar a declarat că a stat pe scaunul din dreapta a conducătorului auto. După ce a parcurs distanța de aproximativ 1 km, pe DC neclasificat Horodnic de Sus, pe fondul neadaptării vitezei, prietenul acestuia a pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu gardul imobilului ce aparține lui Zaharia O.. În urma impactului nu au fost victime omenești, rezultând doar pagube materiale.

Gheorghe Cojocar a precizat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, fapt confirmat ulterior și în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române.

Având în vedere faptul că imediat după producerea evenimentului rutier, Cojocar Gheorghe a fost observat lângă autoturism, însoțit de o persoană de sex masculin despre care acesta  a refuzat să dea relații cu privire la identitate și existând suspiciuni că de fapt el ar fi fost conducătorul autoturismului, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior  i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here