FOTO Mediafax
Ritmic Suceava

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, miercuri, că 38 de cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Germania, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Unul dintre aceştia a murit, iar altul este internat în spital.

Într-un comunicat remis presei miercuri, MAE anunţă că s-au autosesizat în urma informaţiilor referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg.

MAE precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale, au fost confirmate 38 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români: 36 prezintă simptome uşoare, un român este internat şi primeşte tratament specific, iar o altă persoană a decedat la spital, în urma complicaţiilor.

„Familia persoanei decedate a fost notificată de către autorităţile germane, fiind prezentă pe teritoriul Republicii Federale Germania”, se arată în comunicat.

Potrivit autorităţilor locale din Germania, activităţile de testare continuă, fiind realizate în puncte fixe şi prin echipe mobile anume desemnate pentru acest scop.

De asemenea, MAE precizează că, până în acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here