More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un primar din Statele Unite a fost dat în judecată pentru că a impus purtarea măștilor în oraș (INTERNAȚIONAL)

  Guvernatorul statului american Georgia l-a dat în judecată joi pe primarului capitalei sale, Atlanta, care a impus purtarea măştilor în oraş, relatează vineri France Presse.

  La sfârşitul săptămânii trecute, primarul democrat al Atlantei, Keisha Lance Bottoms, a decis să suspende procesul măsurilor de relaxare în oraşul ei prin impunerea purtării măştilor şi anunţând închiderea centrelor comerciale non-esenţiale.

  Un abuz de putere potrivit guvernatorului republican al Georgiei Bian Kemp, care a depus plângere împotriva ei.

  „Guvernatorul Kemp trebuie să fie în măsură, în calitate de lider executiv al acestui stat, să fie responsabil pentru urgenţele sanitare fără ca primarul Bottoms să emită decrete nule şi inaplicabile ce servesc doar să creeze confuzie în rândul publicului”, se arată în plângerea depusă la tribunal.

  „Această plângere este în numele antreprenorilor şi salariaţilor lor care se luptă să supravieţuiască în această perioadă dificilă”, a declarat guvernatorul pe Twitter.

  „3.104 de georgieni au murit şi eu şi familia mea facem parte dintre cei 106.000 care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Între timp, am fost dată în judecată de guvernatorul Kemp pentru purtarea măştilor obligatorie”, a reacţionat Keisha Lance Bottoms, al cărei nume a fost prezentat ca posibilă co-listieră a candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden.

  La fel ca preşedintele Donald Trump, mulţi aleşi republicani nu vor să facă obligatorie purtarea măştilor, în timp ce utilitatea ei este acum clar stabilită de oamenii de ştiinţă şi agenţiile de sănătate. Statul Georgia nu face decât să o recomande, fără să o impună, notează AFP.

  Donald Trump a vizitat miercuri aeroportul din Atlanta, cel mai important al ţării, şi a fost acuzat de primar că „încalcă legea oraşului” când a fost văzut fără mască în timpul vizitei sale.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles