More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un fost consilier de la Ministerul Mediului a luat mită 1,3 milioane de lei (POLITICĂ)

  Gheorghe Tuluc, fost consultant şi apoi consilier superior în cadrul Serviciului Finanţări Investiţii din Ministerul Mediului şi Pădurilor, a recunoscut, alături de alte două persoane, trei fapte de luare de mită, în valoare de 1,3 milioane de lei, iar dosarul a fost trimis în judecată de DNA Bacău.

  Fostul specialist (consultant) şi ulterior consilier superior în cadrul Serviciului Finanţări Investiţii din Ministerul Mediului şi Pădurilor, Gheorghe Tuluc, a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită, în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei. În acelaşi dosar sunt încă două persoane fizice, cercetate pentru complicitate la luare de mită, şi acestea recunoscând faptele.

  Potrivit unui comunicat transmis marţi de DNA, în acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut faptul că, în perioada 2011-2012, în contextul realizării proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbeşti, jud. Bihor”, „Creşterea siguranţei în exploatare a barajului şi lacului de acumulare Dridu, judeţul Ialomiţa” şi „Servicii pentru pregătirea şi execuţia designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare şi testare pentru 2 locaţii Sinaia şi Săcele”, Gheorghe Tuluc, ar fi primit de la trei oameni de afaceri suma totală de 1.293.900 lei.

  Sumele de bani au fost primite în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi se refereau la verificarea şi promovarea documentaţiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii ce erau finanţate din bugetul de stat sau credite externe, supervizarea calitativă şi cantitativă a lucrărilor realizate şi favorizarea societăţii unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizării unei licitaţii, în sensul că i-a pus la dispoziţie caietul de sarcini anterior publicării anunţului de participare la licitaţie.

  „Sumele de bani ar fi fost primite prin intermediul unor firme controlate de rude ale inculpatului (printre care şi ceilalţi doi inculpaţi) în baza unor contracte fictive de consultanţă şi asistenţă tehnică în construcţii sau închirieri utilaje, încheiate cu oamenii de afaceri”, se arată în comunicatul DNA.

  În prezenţa avocaţilor, cei trei inculpaţi au declarat că recunosc faptele reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv închisoare cu suspendarea .executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă cuprinsă între 2 ani şi 2 luni şi 3 ani, în funcţie de vinovăţie.

  Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Neamţ.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles