FOTO Ilustrativ

În urma incidentelor privind încălcarea ordinului de protecție emis de către instanța de judecată de către Vasile Apăvăloaie, din comuna Mitocu Dragomirnei, la 17.05.2021, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de  „încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție”.

La 15.05.2021, la ora 20.50, lucrătorii SPR 8 Adâncata au fost sesizați direct de către Eleonora A., de 53 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, despre faptul că soțul său Vasile Apăvăloaie, tot de 53 ani, din localitate, încearcă să intre în curtea locuinței, încălcând astfel ordinul de protecție emis față de acesta anterior.

Persoana vătămată Eleonora A. locuiește singură în satul Mitocași, comuna Mitocu Dragomirnei, iar la 15.05.2021, în jurul orei 20.50, în timp ce se afla în locuința sa, l-a văzut pe fereastră pe soțul său Vasile Apăvăloaie în timp ce se încerca să intre în curtea casei.

Întrucât față de Vasile Apăvăloaie, prin sentința civilă pronunțată la data de 15.12.2020 s-a dispus evacuarea temporară din locuința familiei și obligarea la păstrarea unei distanțe minime de 200 de metri față de soția sa Eleonora A. pe o perioadă de 6 luni, aceasta a solicitat intervenția unui echipaj de poliție.

La sosirea organelor de poliție, Vasile Apăvăloaie a fost identificat în fața gardului ce împrejmuiește locuința Eleonorei A., la poarta principală de acces în curte, încercând să intre.

Fiind sub influența băuturilor alcoolice, fără să provoace scandal, Vasile Păvăloaia a precizat că a venit la locuința sa pentru a rezolva unele probleme financiare cu soția sa, cu toate că avea la cunoștință despre ordinul de protecție emis împotriva sa.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie”.

Față de Vasile Apăvăloaie lucrătorii de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 18.05.2021, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunerea de luare a unei măsuri privative de libertate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here