FOTO Ilustrativ

La 01.05.2021, la ora 13.10, patrula de poliție din cadrul SPR 5 Dărmănești a fost sesizată prin 112 de către Carmen T. cu privire la faptul că minorul Michael T., în vârstă de 5 ani, care suferă de autism, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că, în jurul orei 12.45, minorul Michael T. se afla în curtea sa împreună cei 3 frați ai săi minori, iar la un moment dat a plecat din curte, pe poarta de acces persoane, care era închisă, neasigurată.

Carmen T. împreună cu câteva rude au procedat la căutarea acestuia timp de aproximativ 15 minute după care au apelat 112 sesizând incidentul.

Au fost constituite echipe de căutare formate din 2 lucrători SPR 5 Dărmănești, 2 lucrători Poliția Municipiului Suceava, 2 lucrători Secția de Poliție Burdujeni, un echipaj din cadrul  IJJ Suceava, un echipaj de pompieri din cadrul ISU Suceava și aproximativ 50 voluntari (rude și vecini ai femeii) care au efectuat verificări în proximitatea locuinței minorului Michael T..

La ora 14.45, echipejele l-au identificat pe minor la o distanță de aproximativ un kilometru față de casă, în proximitatea gardului împrejmuitor al unei ferme din cartierul Ițcani, municipiul Suceava, având direcția de deplasare către locuința bunicilor săi din cartierul Ițcani.

Minorul a fost consultat de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava care nu au constatat leziuni ori alte traume fizice ale minorului, părinții refuzând transportarea acestuia la spital.

Familia acestuia are o situație financiară stabilă, nefiind identificate probleme privind îngrijirea minorului, dispariția producându-se pe fondul unui moment de neatenție.

A fost informată în scris DGASPC Suceava cu privire la eveniment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here