More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un angajat de la Trutzi a murit electrocutat, pe șantierul complexului imobiliar ”Avanera”

  La data de 11 septembrie 2023, în jurul orei 16.20, un inginer de la SC Trutzi Construct SRL a sunat la 112 și a sesizat faptul că un angajat al aceleași societăți s-a electrocutat pe șantierul complexului imobiliar ”Avanera” din municipiul Suceava.

  Complexul imobiliar ”Avanera” este situat pe strada Universității, din municipiul Suceava. În prezent se desfășoară lucrări de consolidare la blocul numărul II, imobil cu peste 10 etaje construite, parter, demisol și subsol.

  La data de 11 septembrie 2023, în jurul orei 16.00, Darius A. (38 de ani), din comuna Adâncata, angajat ca muncitor necalificat la societatea menționată, acolo unde lucra de aproximativ un an și jumătate, a coborât singur în zona subsolului, având intenția de a acționa asupra unei pompe de apă aflată în funcțiune în exteriorul clădirii, aceasta având rolul de a colecta apa pluvială adunată în exteriorul bazei construcției. În acel loc, apa avea adâncimea de aproximativ 40 cm.

  În momentul în care bărbatul a pus mâna pe pompa aflată în funcțiune în apă s-a electrocutat. Acesta a căzut în apă și a rămas fără semne vitale în poziție orizontală, orientat cu fața în jos.

  După câteva momente a fost văzut de către un coleg care a anunțat alți muncitori despre cele observate, iar împreună au coborât la colegul lor, sesizând în același timp cele întâmplate printr-un apel la 112. Angajații societății, ajunși în perimetrul producerii evenimentului menționat, au deconectat pompa, iar apoi l-au scos din apă pe bărbat, așezându-l pe pardoseala din beton a subsolului, aflată în apropiere, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului ambulanțier care au preluat și continuat manevrele procedurale. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul.

  A fost efectuată cercetarea la fața locului cu privire la toate aspectele de interes în cauză în vederea identificării elementelor care au condus la decesul bărbatului, acesta fiind echipat corespunzător și prezentând urme specifice electrocutării, fiind observate arsuri la mâna dreapta și în zona pectoralului stâng.

  În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles