More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Trei eleve de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava au nevoie de ajutor financiar pentru a participa la concursul internațional „Young Founders Summit” din Singapore, fiind singura echipă calificată din Europa

  Trei eleve ale Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava formează singura echipă din Europa care va participa la concursul internațional „Young Founders Summit” din Singapore. Competiția va avea loc în perioada 7-10 decembrie iar Sofia Grosu, Cezara Zaharia și Mălina Covaliu au nevoie de ajutor financiar pentru a putea acoperi cheltuielile aferente participării la această competiție.

  „Ne numim Sofia Grosu, Cezara Zaharia și Mălina Covaliu, suntem eleve în clasa a XI-a la Colegiul Național «Petru Rareș» Suceava și reprezentăm singura echipă din Europa care participă la concursul internațional Young Founders Summit, derulat în perioada 7-10 decembrie în Singapore. Acest concurs este în căutarea unor idei de start-up care să vină în ajutorul rezolvării unor probleme din domeniul educației, inegalității sociale sau a mediului înconjurător. În urma înscrierii proiectului nostru, am fost selectate, dintre sutele de aplicații, pentru a intra în semifinale, alături de alte 24 de echipe de pe întreg globul”, au transmis elevele renumitului colegiu sucevean.

  Proiectul lor constă într-o platformă care să ajute elevii și studenții să își organizeze materia pe care vor să o învețe, să descopere modul de învățare care li se potrivește și să se ajute reciproc pentru a putea evolua împreună. Această aplicație numită YouRocket ar conține următoarele funcții: urmărirea evoluției printr-un sistem de task-uri, planificarea materiei de învățat, grupuri online de studiu, publice sau private, în care prietenii sau chiar elevii care nu se cunosc, dar au interese comune, se pot ajuta între ei, planuri și metode de învățare adaptate ritmului fiecărui utilizator, alte resurse de învățare (manuale, cărți, sistem de notițe, muzică pentru concentrare).

  „Considerăm că participarea la acest concurs ar fi o experiență valoroasă, ce ne va permite să aducem informație de calitate și tinerilor din România. Din acest motiv, căutăm sponsori care să înțeleagă importanța investirii în generațiile viitoare și care să ne ajute să acoperim cel puțin o parte din costurile acestei călătorii. Menționăm că, în ultimul an, am obținut premiul III la un alt concurs de start-up-uri numit «Inițiativa în afaceri» și am organizat în orașul nostru evenimentul marca Vreau să fiu Antreprenor – «De la pasiune la business»”, au completat cele trei eleve.

  Young Founders Summit este o platformă care își propune să reunească tinerii care își doresc  să facă schimbări pentru a le oferi șansa la educație antreprenorială, mentorat, rețele și finanțare pentru a crea soluții inovatoare care să rezolve provocările de sustenabilitate, educație și inegalitate.

  „Misiunea noastră este să facem ca mentalitatea și aptitudinile antreprenoriale să fie accesibile pentru generația Z la nivel global. Credem că promovarea și susținerea generației Z, combinată cu inovația digitală, vor crea o lume care va fi incluzivă, accesibilă și durabilă. Din 2018, am avut un impact asupra 1.600 de elevi și am creat o comunitate formată din 114 mentori experți. Am văzut echipe din Singapore, Malaiezia, Indonezia, Filipine, Cambodgia, India, Japonia, Hong Kong, Coreea de Sud, Brunei și Emiratele Arabe Unite, cu idei de la AgriTech, EduTech, HealthTech, FinTech și multe altele. Peste 120 de echipe au fost alese pentru a fi îndrumate despre cum să-și transforme ideea într-un Startup. În 2022, căutăm idei care nu sunt doar inovatoare, dar care  vor avea de asemenea un impact pozitiv”, au mai adăugat Sofia Grosu, Cezara Zaharia și Mălina Covaliu.

  Cei care doresc să ajute elevele:
  Cont Revolut
  RO69 BREL 0005 5018 1537 0100
  Grosu Daniela Iuliana
  Și pentru firme se poate încheia contract de sponsorizare.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles