FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La data de 19.10.2021, în jurul orei 14.45, lucrătorii din cadrul S.P.R. 8 Adâncata au fost sesizaţi telefonic prin 112 cu privire la faptul că, pe raza localităţii Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, în apropierea lacului de acumulare, au fost identificate cadavrele a 3 câini. În cauză s-a solicitat sprijinul lucrătorilor SAESP.

În temeiul sesizării, poliţiştii din cadrul  SAESP şi BPA s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care, în urma  activităţilor informativ – operative şi de cercetare, au stabilit că locul faptei constă într-un teren cu vegetaţie medie aparţinând lui Marian A., din extravilanul satului Lipoveni, în apropierea lacului de acumulare.

La distanţe relativ mici au fost identificate cadavrele celor 3 câini, de talie medie, care prezentau leziuni şi orificii circulare neregulate, cu diametrele cuprinse între 2 – 3,5 cm, fiind în stare de putrefacţie.

Exemplarele canine (metişii din rasă comună) au fost verificate cu aparatul (cititor de microcipuri) constatându-se că nu deţin microcip / nu sunt înregistrate şi sunt asimilate câinilor fără stăpân.

De asemenea, medicul veterinar din cadrul IPJ Suceava – B PA a procedat la examinarea exterioară a leşurilor urmând a întocmite fişe individuale de examinare. 

În cadrul verificărilor s-a luat legătura telefonic cu Sorin  B., responsabilul de vânătoare al FC 54 Pătrăuţi, care a precizat că în zona respectivă nu au fost organizate acţiuni de vânătoare şi nici nu s-au desfăşurat activităţi de combatere a dăunătorilor.

Cele 3 cadavre au fost ridicate de către reprezentanţii DSVSA Suceava şi depuse la sediul instituţiei, în vederea efectuării examinării anatomopatologice, dispuse prin ordonanţă.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii SAESP sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uciderea animalelor cu intentie fara drept”, „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” şi „uzul de arma fara drept”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here